Stargazer tar sikte mot stjärnorna

Efter flera års arbete är det dags för Stargazer att ta sikte mot stjärnorna på nytt.

De gör det med den nya plattan The sky is the limit.

4/5

Artist:
STARGAZER
Album:
THE SKY IS THE LIMIT
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
MIGHTY MUSIC, TARGET GROUP

Stargazer bildades av Tore André Helgemo och William Ernstsen under 2008, men det här bandet går tillbaka ytterligare i tiden. Det var dock 2008 som Stargazer blev Stargazer och man gjorde då en om- och nystart efter att ha gått igenom en del ändringar i lineupen.

Det norska hårdrocksbandet spelade in och släppte sin debutplatta 2009-2010. Sedan har det dröjt och dröjt och dröjt, men nu är det dags för Stargazer att släppa nytt. Då trycker de dessutom in 13 spår på albumet.

 1. The sky is the limit
 2. I’m the one
 3. Shadow chaser
 4. So now you’re leaving
 5. Lost generation
 6. Cold as ice
 7. Turn me on forever
 8. Every dog has its day
 9. Racing the devil
 10. Come to me
 11. Sentimental guy
 12. Takin’ it slow
 13. Silenced by the wind

Stargazer har fått ihop en riktigt fet klassisk hårdrocksplatta och att de har influenser från klassiska band som Black Sabbath, Van Halen, Ozzy Osbourne, Whitesnake, Rainbow, Led Zeppelin och Gary Moore hör man. Man kan även höra en del Dio och Europe i låtarna – och man fastnar för det direkt.

Nu låter det inte old school för det. Det här känns modernt, men samtidigt så finns de där old school-vibbarna där. Det är melodiöst samtidigt som man får lika feta gitarriff som sköna refränger. Det går snabbt att konstatera att Stargazer gör helt rätt som siktar mot stjärnorna.

Nio år efter debuten och Stargazer levererar det här … det är så bra att man knappast kunde se det komma!

Topp tre? Det feta inledningsspåret The sky is the limit får man inte missa. I’m the one är en annan höjdare och för en som är en sucker för ballader så är So now you’re leaving plattans kanske allra största höjdpunkt.

The sky is the limit släpptes den 11 oktober.

Stargazer
Tore André Helgemo (sång, gitarr)
William Ernstsen (gitarr)
BP Hovik (trummor)
Erik Svendgaard (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett skönt smakprov på Stagmans kommande platta

Nästa inlägg

Det stormar runt Booze & Glorys nya album