Fiddler's Green - Heyday
4/5
Artist:
Fiddler's Green
Album:
Heyday
År:
2019
Genre:
Punk
Bolag:
Deaf Shepherd Recordings

Fira Saint Patrick’s Day med Fiddler’s Green

I dag, den 17 mars, firas Saint Patrick’s Day.

Då finns det en platta som du måste dra i gång för att fira den högtidsstunden: Fiddler’s Greens Heyday.

Saint Patrick’s Day firas med sång, dans, öl och gröna hattar lite runtom i världen. Det är dock Irlands nationaldag det handlar om och högtidsdagen är till minne av skyddshelgonet Patrick.

Självklart måste man då spela irländsk musik och det är precis vad det tyska bandet Fiddler’s Green, som bildades 1990 och som består av Ralf ”Albi” Albers, Pat Priziwara, Tobias Heindl, Stefan Klug, Rainer Schulz och Frank Jooss, bjuder på. Det är irländsk folkrock och celticpunk. Bandet själva kallar sin musik för irländsk speedfolk.

På deras senaste platta snålar det inte med låtar. Vi får 15 spår:

 1. Prelude
 2. The freak of Enniskillen
 3. No anthem
 4. Limerick style
 5. Farewell
 6. Born to be a rover
 7. The congress reel
 8. Slainte
 9. Better you say no
 10. Cheer up
 11. One fine day
 12. John Kanaka
 13. Heyday
 14. Steady flow
 15. Together as one

Det här är ruskigt skönt. Det är låtar där Fiddler’s Green trycker in allt från dragspel och mandolin till violin och banjo. Lägg till fotstampsgung och allsångsrefränger i ölhävarlåtar så har du ett band som levererar i låt efter låt.

Det är ett band som är kraftigt influerade av celticband som The Pogues och The Waterboys och det här borde gå hem hos den som gillar Dropkick Murphys, Flogging Molly och kanske Runrig – och då blir det här ett självklart val att spela när det är dags att fira Irland.

Topp tre? No anthem, Heyday och One fine day.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Jakob Samuel - Home
Föregående inlägg

Jakob Samuel tillbaka som soloartist

MOBS - Bad Love
Nästa inlägg

Hitmakarna MOBS är redo att ta över