Så har man inte hört Machine Gun Kelly tidigare

Här kommer en av årets största överraskningar: Machine Gun Kelly.

Han brukar bjuda på rap/hip-hop, men nu gör han något helt annorlunda …

5/5

Artist:
MACHINE GUN KELLY
Albumtitel:
TICKETS TO MY DOWNFALL
År:
2020
Genre:
PUNK, POPPUNK
Skivbolag:
BAD BOY, INTERSCOPE RECORDS

När Machine Gun Kelly (Colson Baker) släpper sina album brukar jag låta det passera. Mannen, som har kallats för nästa Eminem, har helt enkelt inte varit något för en annan – fast jag har å andra sidan inte heller gett plattorna en chans.

 • Lace up (2012)
 • General admission (2015)
 • Bloom (2017)
 • Hotel Diablo (2019)
 • Tickets to my downfall (2020)

Nu var det dock dags att ge Machine Gun Kelly en chans. Ibland kan ju hip-hop vara riktigt fett.

Fast glöm det.

Machine Gun Kelly gör någonting helt annat. Han väljer helt enkelt att göra punk! Ticket to my downfall är en poppunkplatta! Albumtiteln säger väl en hel del om vilken risk han tar här – men det här är en superplatta och man blir inte så lite imponerad av vad det är som Machine Gun Kelly ger oss.

 1. Title track
 2. Kiss kiss
 3. Drunk face
 4. Bloody Valentine
 5. Forget me too
 6. All I know
 7. Lonely
 8. WWIII
 9. Kevin and barracuda (Interlude)
 10. Concert for aliens
 11. My ex’s best friend
 12. Jawbreaker
 13. Nothing inside
 14. Banyan tree
 15. Play this when I’m gone

Machine Gun Kelly gör det grymt bra. Man kan inte tro att han egentligen brukar göra något helt annat – och då blir man än mer imponerad. Det är så jäkla häftigt när en artist vågar göra något helt annorlunda och när det dessutom blir så här grymt bra … wow! Det är bara till att säga tack som fan för detta!

Här finns partylåtar, men här finns också mer allvarliga låtar. På albumet har Machine Gun Kelly dessutom en del samarbeten med Trippie Redd, Iann Dior, Halsey, Blackbear, Yungblud, The Used och Bert McCracken.

Topp tre? Lonely, som är en ganska soft sak, Forget me too, som är smått kaotisk och där Halsey gästar, och den softa akustiska Play this when I’m gone … men det finns mer. Det finns mycket mer: Drunk face, Kiss kiss, Bloody Valentine och My ex’s best friend.

Och om du inte får nog av detta så finns det en deluxeversion med ännu fler låtar. De håller samma höga klass – och på Misery business finns Travis Barker med.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En trevlig överraskning: The Lowdown Drifters!

Nästa inlägg

En upplyftande comeback av Into It. Over It.