Lady Antebellum låter bättre än någonsin

/

Det är över tio år sedan som Lady Antebellum släppte sitt debutalbum.

Det har varit bra hela vägen, men så bra som det amerikanska countrybandet låter på Ocean har de inte gjort tidigare.

4/5

Artist:
LADY ANTEBELLUM
Album:
OCEAN
År:
2019
Genre:
COUNTRY, ROCK
Skivbolag:
BIG MACHINE LABEL GROUP, LLC

Lady Antebellum (Dave Haywood, Charles Kelley och Hillary Scott) bildades i Nashville, Tennessee, under 2006 och de har gjort en jäkla massa vassa låtar där kanske det är Need you now som sticker ut lite extra. Med den låten nådde de förstaplatsen på topplistan i USA och där var den kvar i fem veckor under 2009.

Så här ser Lady Antebellums diskografi ut:

 • Lady Antebellum (2008)
 • Need you now (2010)
 • Own the night (2011)
 • On this winter’s night (2012)
 • Golden (2013)
 • 747 (2014)
 • Heart break (2017)
 • Ocean (2019)

Lady Antebellum ger oss country där de bakar in såväl pop som mjukrock. Det låter väldigt skönt och inte minst blir det en jäkla känsla när de drar ned på tempot och gör ballader – och det är väl det som beskriver den här plattan bäst. Det är vackert. Det är himla vackert.

 1. What if I never get over you
 2. Pictures
 3. Crazy love
 4. You can do you
 5. What I’m leaving for
 6. Be patient with my love
 7. Alright
 8. Let it be love
 9. On a night like this
 10. Boots
 11. The thing that wrecks you
 12. Mansion
 13. Ocean

Hemma i USA tillhör Lady Antebellum de största akterna inom countryn. Det är ganska lätt att förstå varför. De bjuder på radiocountry som är väldigt lätt att ta sig till. Sedan är det väl självklart att de har stenkoll på hur man ska göra en bra låt – för det gör de på platta efter platta.

Om man vill börja med att få känna nackhåret resa på sig så är det titelspåret som man ska dra i gång. Ocean tar plats som sistaspår på albumet och det är en vansinnigt snygg avslutning när Hillary Scott sjunger hur fint som helst i den här pianoballaden. Då är det ändå inte den bästa låten på plattan …

Och innan dess har det snurrat på några riktiga höjdarlåtar. Balladen What if I never get over you beskrivs väl enklast som en magisk countryballad.

Det är samma visa med Pictures. Det är en ballad med en jäkla känsla.

Yeah, we sure looked happy in pictures
The camera doesn’t show the way it hurt
No, that ain’t the way I remember it happenin’
In between the flashes it was sad, it was tragic
Yeah, we sure looked happy in pictures

Och det fortsätter faktiskt så mest hela vägen. Lady Antebellum bjuder mest på en uppvisning på hur man göra bra, känslosamma countryballader. Och det fungerar hela vägen. Det är väl knappast en platta som gör sig innan man ska göra något partyaktigt, men om man sitter hemma i mörkret med något doftljus så man inte känner den lite speciellt härliga doften från illern Medelhavs-Sid, som sitter intill och lyssnar med, så fungerar det alldeles lysande.

Det är inte ballader som låter likadant utan de varierar sig en del och bjuder på allt från någon pianoballad till någon ballad där de trycker in lite stråkar. Sedan kryddar de allting med en del lite snabbare låtar.

Topp tre? Pictures, What if I never get over you och Boots. Sedan måste man ju bara nämna Ocean och Crazy love.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Utan tvekan så blir det grand slam för Grand Slam

Nästa inlägg

Dirty Rats låter både skitigt och skitbra!

Senaste om Lady A