3/5
Artist:
Feniks
Album:
Tomma glas (Singel)
År:
2017
Genre:
Pop
Bolag:
Rexius Records

Lite rockigare och lite bättre från Feniks

Nu är Feniks – som bjuder på svensk poprock med sköna melodier – framme vid sin tredje singel.

Vi får  låten Tomma glas.

Feniks såg dagens ljus runt våren 2015. Det var då Theo Widmark, Gustav Linde och Daniel Wendesten bestämde sig för att starta ett band, ett svenskt popband med starkt fokus på texterna.

Så här skriver Feniks i ett mejl:

Idéen var enkel. Den tempohäftiga djupa svenska poppen ska inte fastna i en dammig replokal utan den ska ut till folket.

Tidigare har de släppt singlarna Besviken och Ingenting alls. Nu har de även skickat ut Tomma glas som är lite rockigare än de tidigare släppen. Den är inte bara rockigare, det är också den bästa låten de har gjort så här långt.

Idén till Tomma glas kom för ungefär ett år sedan när bandmedlemmarna satt och drack några öl tillsammans. Efter en stund stod där ganska många tomma glas på bordet och plötsligt hade Feniks en låttitel och snart fanns det en låt klar.

Soundet, med gitarrmelodier och studsiga trummor, är väldigt skönt samtidigt är det väldigt mycket pop. Det blir bra och det är väldigt lätt att sjunga med i det här som Göteborgsbandet bjuder på.

Det skadar inte heller om man spelar det här riktigt högt innan man studsar vidare ut på en krogrunda …

Feniks har mer på gång. I början av 2018 kommer det en EP.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ruskigt bra AOR från svenska Houston

Nästa inlägg

Massivt, soft och stökigt med Space Cobra