4/5
Artist:
Booze & Glory
Album:
Konsert, Europe 2017
År:
2017
Genre:
Punk
Bolag:
-

Booze & Glory … knocks it off!

21 april 2017. The 100 Club. Oxford Street. London.

Äntligen fick jag se det bästa punk/oi!-bandet sedan Cockney Rejects glansdagar under 1980-talet.

Efter att ha kollat in Londons lokala aw-varianter var det dags att gå till The 100 Club.

Det var som och komma till gamla Upton Park. Alla som har varit där förstår vad jag menar: West Ham-atmosfären och Hammersfärgerna fanns överallt.

Nåväl, till musiken … Det var fyra band denna ljumma fredagskväll på det fullsatta – 350 personer – och anrika The 100 Club i London.

Angry Itch från Birmingham var intensivt, punkigt och kan kanske komma att synas i media framöver …

Knock Off var ett argt band som spelade oi! med mycket och många fula ord. Besvikelsen och tyckandet över politiker med mera var väldigt hörbar. Oavsett så var det bra oi!

The Warriors kan summeras i fyra äldre män som spelade trallvänliga West Ham-sånger … bra ibland, men de kunde ha kortat av sitt set.

Så var det dags för Booze & Glory att äntra scenen. Introt till Days, months, years började spelas och hjältarna intog scenen.

Kan det bli bättre? Ja, absolut. Det blev bättre och bättre hela tiden. Hitskavalkaden var lång.

Tyvärr var det värre att hitta en komplett setlista från tillställningen, men hits som Carry on, Maybe, Simple, For the better times, Violence and fear, Leave the kids alone, Only fools get caught, Farewell and goodbye, Swinging fkn hammers, Our Passion, We’ll stick together, London skinhead crew och min personliga favorit Blood from a stone levererades med väldigt tajt spel. Det märktes att de har spelat åtskilliga gånger den sista tiden. Alltså, ni förstår av ovan sånger hur konserten var …

Efter en dryg timmes gig verkade Booze & glory nöjt. De hyllade den avlidna vännen Micky Fitz från The Business och avslutade hela tillställningen med att punka röven av alla som befann sig i den lilla lokalen The 100 Club.

Resten av mitt sällskap och alla andra kunde vandra hemåt med hörselskador och ett stort leende på läpparna.

Betyget blev fyra av fem möjliga pints. DJ:n på stället fick fem av fem pints. Det var fantastiskt att få uppleva alla gamla godingar som dessutom levererades på vinylsingeln. Det ryckte ordentligt i gubbabenen.

Gillar ni punk/oi! och har ni möjlighet att se Booze & Glory så gör det. Ni kommer inte att ångra er!

Musikalisk allätare med förkärlek till irländsk folkpunkrock, punk, ska och oi! Fem album som har påverkat själen … det är en omöjlighet! Det får bli lite mer: Sex Pistols – Never mind the bollocks, The Clash – London Calling, Ebba Grön – We’re only in it for the drugs, Madness -Complete Madness, Cockney Rejects – Greatest hits vol. 1-3, allt med Dropkick Murphys och Cock Sparrer.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Rockgudinnorna gör skäl för namnet ...

Nästa inlägg

The Cranberries - på ett annat sätt

Senaste om Booze & Glory