4/5
Artist:
Cock Sparrer
Album:
Forever
År:
2017
Genre:
Punk
Bolag:
Pirate Press Records

Forever är som en lång engelsk allsång!

I 45 år har Cock Sparrer levererat stor musik och de verkar inte ha tröttnat än.

Den nya skivan levererar utomordentligt bra … det är till och med det bästa på länge från herrarna från England.

Cock Sparrer gör inte nytt material så ofta så när de kommer med nytt är man alltid förväntansfull. Denna gång infrias förhoppningarna. De har fått fram låtar som väl kommer att bli megatrallvänliga punk/oi!-visor som publiken kommer att sjunga med i.

Lagom till vårens utsprungna gröna löv kommer så äntligen skivan Forever.

 1. One by one
 2. Believe
 3. Gonna be alright
 4. Don’t tell anyone anything
 5. Family of Oneck
 6. Every step of the way
 7. In my town
 8. Contender
 9. Nothing like you
 10. I’ve had enough
 11. Somebody’s brother; Somebody’s son
 12. Us against the world
 13. Up with this
 14. Sons of the new millenium
 15. You lost the war
 16. We’re the good guys

Ett par låtar har släppts på Youtube som teasers, bland annat Contender och One by one, inför albumsläppet.

Jag misstänker att en del Sparrer-fantaster kommer att vara kluvna till innehållet, men efter några lyssningar så kommer låtarna att ha samma tyngd som England belongs to me, Were are they now och så vidare. Håll ut lads and lassies, ni kommer att bli nöjda.

One by one mjukstartar skivan. Den är riktigt bra och vi får allsång direkt. Gonna be alright kommer att bli ännu en allsångsklassiker. Don’t tell anyone anything är härlig snabb melodisk punk … damn good!

Every step of the way … det är så melodiöst och vackert att man blir tårögd. Contender är ljuva Cock Sparrer-takter och Us against the world kommer att bli en ny Sparrer-hit!

Hela skivan låter allsång och hade det funnits Allsång på Skansen i England så hade sångaren Colin McFaull varit den perfekta allsångsledaren för att få hela publiken att stå upp och sjunga Cock Sparrer-dängor. Jag blir mäkta fascinerad över hur de kan få fram alla dessa trallvänliga och medryckande hits.

Ser fram emot konserten den 27 maj på PSK i Stockholm.

 

Musikalisk allätare med förkärlek till irländsk folkpunkrock, punk, ska och oi! Fem album som har påverkat själen … det är en omöjlighet! Det får bli lite mer: Sex Pistols – Never mind the bollocks, The Clash – London Calling, Ebba Grön – We’re only in it for the drugs, Madness -Complete Madness, Cockney Rejects – Greatest hits vol. 1-3, allt med Dropkick Murphys och Cock Sparrer.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Cranberries - på ett annat sätt

Nästa inlägg

Mikäel blir bara bättre och bättre

Senaste om Cock Sparrer