Nytt med Night – som man fortfarande känner igen

Det har gått tre år sedan Night släppte Raft of the world.

Nu är det svenska hårdrocksbandet tillbaka med uppföljaren.

Vi får High tides – distant skies.

4/5

Artist:
NIGHT
Albumtitel:
HIGH TIDES – DISTANS SKIES
År:
2020
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
THE SIGN RECORDS

High tides – distant skies blir hårdrockbandets, som kommer från Linköping, fjärde platta och det blir nio låtar:

  1. Shadow gold
  2. Burning sky
  3. Crimson past
  4. Falling in the black
  5. Running away
  6. Here on my own
  7. Lost in a dream
  8. Give me to the night
  9. Under the moonlight sky

Förra plattan är en riktigt skön sak där man får någon vintagerock ’n’ roll. Det är lite samma visa nu. Night, som från början startade upp som ett band som avgudade Judas Priest och Saxon, bjuder fortfarande på old school-hårdrock. Det är ett skönt klassiskt rocksound som de bjuder på.

Det är ganska mörkt, men för den sakens skull glömmer de aldrig bort att bjuda på sköna melodier. Visst, det är kanske inte tidernas mest glada låtar, men soundet gör att man flyttas bakåt i tiden och när man får höra Night skicka ut en låt som Lost in a dream är det någon aha-upplevelse. Det är ett så skönt sound att man inte kan sluta lyssna.

Det blir heller aldrig speciellt hårt utan det är ett ganska soft sound plattan igenom. Fast visst finns det plats för en hel del gitarrer – det är ju rock/hårdrock! – för det. Ta bara Lost in a dream … igen. Eller ta vilken låt som helst.

Det är också lite kul att Night kan blanda upp det lite. Det finns en hel del softare låtar, men det finns också tyngre och snabbare låtar.

Topp tre? Lost in a dream, Under the moonlight sky och Crimson past.

Night
Oskar Andersson
(gitarr, sång)
Sammy Ouirra (gitarr, sång)
Joseph Max (bas)
Linus Fritzson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt, suveränt och nostalgiskt med New Order

Nästa inlägg

Sugaregg - en Bully-platta att minnas

Senaste om Night