The Priest is back!

Det har knappast undgått någon att Judas Priest har släppt sin nya skiva Firepower.

Jag har nu lyssnat igenom denna ett flertal gånger och jag måste säga att detta är den bästa skivan sedan Painkiller. Det är således 28 år sedan de släppte en riktigt bra skiva.

4/5

Artist:
JUDAS PRIEST
Albumtitel:
FIREPOWER
År:
2018
Genre:
HEAVY METAL
Skivbolag:
SONY MUSIC ENTERTAINMENT

Skivan inleds med titellåten. Det är Judas Priest som jag vill att de ska låta. Underbara gitarrer, härliga bryggor och Rob sjunger fantastiskt bra. Han håller sig undan de allra högsta tonerna, vilket förmodligen är bra.

De första sex låtarna är ren njutning. Här finns snabba låtar – även om jag kan sakna en riktig stänkare likt Painkiller. Låten Evil never dies är en utomordentligt bra låt, om än lite lugnare.

Alla låtar håller inte riktig toppklass. Ett par låtar i mitten av skivan är inte riktigt lika bra som resten. Om jag hade fått plocka nio-tio låtar så hade detta varit en klar femma. Nu är det ändå en klar fyra i betyg.

Det är riktigt tråkigt att gitarristen Glenn Tipton har fått diagnosen Parkinson. (Andy Sneap, Sabbat, Hell) ersätter på nya världsturnén. Den når för övrigt Sweden Rock Festival i juni.

Hårdrock och metal är grejen. Första plattan jag köpte var Kiss och Dressed to kill. Fem plattor man bör ha i sin samling: AC/DC - Powerage, Metallica - Master of puppets, Judas Priest - British steel ... Alla AC/DC-plattor med Bon Scott ska man ha.

2 Comments

  1. Vilken fantastiskt comeback efter magplasket Reedemer of Souls som förpestades av halvfärdiga låtideer, utfyllnadslåtar och demo ljud.

    Judas Priest har lyssnat på fansen missnöje och tog in klassiska Judas Priest producenten Tom Allom och ”nya” stjärnproducenten Andy Sneap.

    De har skalat bort utfyllnadslåtarna och fått fram en fantastisk ljudbild trodde bilstereo högtalarna skulle sprängas när jag drog på den i bilen.

    Titelspåret, No Surrender och Lighting Strike tillhör topparna i detta makalösa album som växer för varje lyssning.

    Firepower är Judas Priest första album etta i Sverige någonsin det är mycket välförtjänt och ger hopp för Sverige. Om nu bara Judas Priest management (Tiptons fru) kunde kamma sig och se till att KK kommer tillbaka och för engångs skull strunta i det finansiella och lyssna på fansen som vill se original medlemmar på scen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Efter nästan tio år: Dashboard Confessional

Nästa inlägg

Satan så bra, Honungsvägen!