Det är dags för Raketklubben att albumdebutera

Raketklubbens singelsläpp har rosats till höger och vänster.

Nu är det dags för det svenska indiepopbandet att albumdebutera – och man kan gissa att succén kommer att fortsätta …

4/5

Artist:
RAKETKLUBBEN
Albumtitel:
RAKETKLUBBEN
År:
2020
Genre:
INDIE, POP
Skivbolag:
DALAPOP

Raketklubben beskriver sig själva som ”ditt snällcoolaste indiepopband med hjärtat på ärmen och huvudet bland molnen” på sin Facebooksida. Det där säger faktiskt ganska mycket om bandet – för det är precis så det känns när man lyssnar på deras självbetitlade debutalbum.

  1. Hundöga
  2. Inte fucka upp nu
  3. On the edge
  4. Is i magen/Is i hjärtat
  5. Astronaut
  6. Portugal
  7. Vi är slut
  8. Tjuv i randig tröja
  9. B.M.L.P.S.

Det känns som om Raketklubben leker sig fram i soundet som är både energiskt och glatt. Låttexterna är personliga, allvarliga och glada. Jo, de lyckas med det. Raketklubben lyckas få med det mesta i sina härliga indiepoplåtar som dessutom lyfter lite extra när de använder sig av synthslingor. Det är liksom pop, synth och man kan till och med höra något punkspår som de blandar ihop till sin alldeles egna svenska indiepop.

Raketklubben är en process, här finns drömmar som vankar av och ann i kroppen, ett ständigt ifrågasättande och nyanser som skiftar. Så syr man liksom ihop den där säcken och vet inte om den innehåller en gris eller något helt fantastiskt. Det är heller inte upp till oss att avgöra.

Linn Grins, Raketklubben

Topp tre? Astronaut, Is i magen/Is i hjärtat och Vi är slut.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Originalet vinner alltid … eller? Del 3

Nästa inlägg

Ismael ger oss frustration, vanmakt och hopp