Black Paisley – bandet som aldrig gör dig besviken

Black Paisley är på gång med en ny platta.

Och än så länge har det blivit tre singlar inför det släppet – och det här gänget låter lika bra som alltid.

4/5

Artist:
BLACK PAISLEY
Albumtitel:
SET ME ON FIRE (SINGEL)
År:
2022
Genre:
ROCK
Skivbolag:
BLACK PAISLEY

Alltså, det är smått sjukt hur glad man kan bli när ett band släpper ny musik – och Black Paisley har varit favoriter sedan man hör deras debutalbum Late blommer för fem år sedan.

Sedan dess har det hänt en del både i bandet och med soundet, men så länge Stefan Blomqvist skriver låtarna och finns bakom mikrofonen så känner man igen Black Paisley.

  • Late bloomer (2017)
  • Perennials (2018)
  • Rambler (2020)

När de nu är på gång med platta nummer fyra, som kommer att släppas senare under året, så har de värmt upp oss med tre singlar där den senaste är Set me on fire och då blir det en klassisk rocklåt – och det blir ett härligt drag i låten som har både snygga gitarriff och en stor refräng. Lyssna lite lite extra på det tuggande gitarriffet i bakgrunden! En grymt skön låt som kommer att spelas sönder och samman i sommar!

Man kan väl säga som så att om du gillade som Black Paisley gjorde på Rambler så lär du gilla detta och Set me on fire är något av en ”once-in-a-lifetime”-möjlighet för det svenska rockbandet för här har de samarbetat med några av ”classic rocks” bästa när det kommer till mixning och mastring.

Med målet att återuppleva magin från våra idoler och albumen/låtarna som inspirerade vår ungdom lyckades bandet få till ett samarbete med Mike Fraser. Bandet for över till Vancouver och jobbade med Mike ett par dagar i Armory Studios i Vancouver under påsk och Ryan Smith på Sterling Sound skötte mastringen.

Black Paisley

Black Paisley får själva beskriva de som de har jobbat med:

  • Mike Fraser: ”De senaste 33 åren har Mike varit AC/DC:s go-to mixare, men det är även värt att lyfta mästerverk som Sonic temple (The Cult), Back street symphony (Thunder), Permanent vacation, Pump och Get a grip (Aerosmith), Load, Reload (Metallica) bara för att lyfta några.”
  • Ryan Smith: ”Har tagit över stafettpinnen från George Marino när det gäller att vara världsbäst på vinylmastring, tillsammans med Ted Jensen på Sterling Sound. Ryan jobbade jämte George under några år för att lära sig konsten runt vinylmastring. (AC/DC, Adele, Ozzy och Greta Van Fleet).”
  • Armory Studios: ”Den byggdes 1993 av Jim Vallance (Bryan Adams låtskrivarpartner) och 1995 köpte legendariska producenten Bruce Fairbairn studion, där bland annat han och KISS jobbade med delar av KISS återföreningsplatta Psycho circus. Sedan 1999 har studion drivits av Bruce familj efter hans allt för tidiga bortgång, endast 49 år gammal.”

Black Paisley har tidigare även släppt singlarna Crazy och Don’t call me a liar. Crazy är klassiskt Black Paisley-material. Det är en ultracatchig rocklåt som gör att man både vill dansa och sjunga i solskenet på balkongen.

Don’t call me a liar är lite tyngre och den har nästan någon bluesig känsla … det tuggar på så jäkla skönt! Här blir det gitarrerna som man fastnar för lite extra. Vilket skönt solo! Black Paisley har onekligen ytterligare en finfin platta på gång – och samtidigt slår det mig: Black Paisley har aldrig gjort mig besviken. De har aldrig släppt en dålig låt.

Black Paisley
Stefan Blomqvist
(sång, gitarr)
Franco Santunione (gitarr)
Jan Emanuelsson (bas)
Robert Karaszi (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här är del två av The Kooks härliga trilogi

Nästa inlägg

En gnista tändes - Joakim Bergs soloalbum är här

Senaste om Black Paisley