Jim Castro släpper sin starkaste låt hittills

Jim Castro är tillbaka med en ny singel och han kallar den själv för den starkaste som han har gjort.

Om det stämmer?

Det gör det absolut!

5/5

Artist:
JIM CASTRO
Album:
ÄNGLARNA PÅ SÖDERMALM (SINGEL)
År:
2019

Genre:
ROCK
Skivbolag:
JIM CASTRO

Jim Castro har skickat ut en del ruskigt bra låtar sedan han bestämde sig för att börja göra musik på svenska för något år sedan.

Med låtar som Saknad, För dig, Ingenting och Tårarna bakom sig så blir man alltid nyfiken när han släpper nytt. Man blir det inte minst när Castro dessutom skriver ett inlägg på Facebook att han personligen tycker att det här är hans starkaste låt någonsin …

Det är stora ord.

Men Jim Castro har helt rätt. Änglarna på Södermalm är en poprocklåt som fastnar redan efter en lyssning. Det är rockigt och somrigt och det är en text som gör att man vill kuta ut till balkongen och sjunga med så att varenda granne får upp ögonen för den här mannen som ligger med en sjuhelsikes skön röst.

Du sa ”man kan aldrig veta
när den bästa stunden i livet är slut”
Du har alltid väckt någonting hos mig
Men inget varar för evigt så säg mig
Vad ska vi göra nu?
När den sista drinken har tagit slut
Finns det något äkta bakom lögnerna?

Även om Castro har gjort flera kanonlåtar tidigare så är detta ett steg till. På något sätt känns det lite mer välgjort, kanske lite mer genomarbetat och det är lite bättre gjort överlag rent ljudmässigt. Sedan skadar det ju inte att man gillar texten … och då tar Änglarna på Södermalm plats på listan över de bästa låtarna som har gjorts under 2019.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

4 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Catfish And The Bottlemen - The Balance
Föregående inlägg

Man känner igen Catfish And The Bottlemen ...

Nästa inlägg

The Alarm har gjort ett av årets bästa album

Senaste om Jim Castro