En sorglig historia från Jim Castro …

Jim Castro är en väldigt produktiv herre och det känns nästan som om han släpper nya låtar på löpande band.

Nu är det dags för ännu en singel.

Vi får Sorgligt – och den låten tillhör det absolut bästa som han har gjort!

5/5

Artist:
JIM CASTRO
Album:
SORGLIGT (SINGEL)
År:
2019
Genre:
ROCK
Bolag:
JIM CASTRO

Första gången som en annan hörde Jim Castro var när han släppte singeln Saknad 2018. Man fick lite känslan av att det här är en låt som han kommer att få väldigt svårt att överträffa med tanke på hur känslosam och bra den är. Då var det ändå hans första singel på svenska …

Sedan dess har han haft sina försök att överträffa den låten och på debutplattan För dig kryllar det av bra låtar och visst finns det fler låtar där som håller samma klass.

Det är dock nu under sommaren 2019 som det har lyft lite till. Det var med Änglarna på Södermalm som allting lyftes ett snäpp. Jim Castro har lyft sitt sound ett eller två snäpp till och då låter hans poprock det väldigt, väldigt bra – och med den låten så nådde han nya höjder …

Castro har även släppt Ingen vill ha dig, som även den är himla bra, efter det och nu är det alltså dags för singeln Sorgligt. Castro håller fast vid sitt nya sound som känns mer välgjort. Fast det är fortfarande samma Jim Castro som man hörde för första gången. Det är bara ett lite mer brett sound.

Jag har inget kvar att ge dig
Allt jag hade har jag sålt
För att betala för något annat
Som jag redan satt i pant

Jag trampar runt i cirklar här
Försöker hitta någon substans
Men jag har ingen chans
Allt jag ser är falskt och kallt

Får en låt titeln Sorgligt så kan man räkna med att det också är det. Det här är en känslosam låt om att man har blivit någon som man inte ville bli. Om att allt har gått fel och om att vilja lämna allt bakom sig och börja om. Det är en sorglig och stark historia – och då har Castro återigen gjort en grym låt.

Med allt som Jim Castro redan har gjort kan man ju undra när i helsike hans stora genombrott ska komma …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Avskalade och kalasbra versioner av allusinlove

Nästa inlägg

Gimp Fist fixar en riktigt bra streetpunkplatta

Senaste om Jim Castro