Terra - Jävla EPn
4/5
Artist:
Terra
Album:
Jävla EP:n (EP)
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
Welfare Sounds & Records

Terra ger oss en jävla EP …

Två nya låtar.

Två låtar som tidigare är släppta.

Det är vad vi får på den jävla EP:n som Terra nu skickar ut …

2016 skickade Göteborgsbandet Terra ut sitt debutalbum Terrarism.

Tidigare i år var de tillbaka med ny musik. I maj fick vi Levande och i september var det dags för Aldrig bli mig själv.

De låtarna finns med på Jävla EP:n plus att de kastar med Tack och förlåt samt Ta min hjärna.

Så här säger sångaren Karl Sundström i ett pressmeddelande:

Det har varit snack om att vi ska släppa en EP väldigt länge nu, men av olika anledningar så har det inte blivit så. Det har tagit längre tid än vad vi planerade, därför heter den Jävla EP:n. I ens huvud tänker man alltid att det kommer att gå fort, men en så enkel sak som att göra fyra låtar blir lätt väldigt komplicerad.

Terra
Terra. Foto: Linn Koch-Emmery

Med den här EP:n ville Terra göra något annat än vad de gjorde på debutalbumet. De ville ha nya infallsvinklar och berätta nya historier. Terra ville liksom inte säga samma sak två gånger samtidigt som de ville vara trogna sitt sound.

Och man kan inte säga något annat än att det lyckas de med. En liten skillnad kanske det finns i soundet och de här fyra låtarna känns aningen mindre skitiga. Det är fortfarande indierock med en del punkvibbar, men det känns renare på något sätt.

Singlarna Aldrig bli mig själv och Levande har hyllats som bandets bästa låtar hittills – och det kan man inte heller ifrågasätta. Det är två riktigt sköna låtar, men det är dags att uppdatera det.

Tack och förlåt klättrar förbi. Det är en ruskigt bra låt. Det är indierock med småstökiga gitarrer och med en indiepoprefräng.

Om man summerar allting så är det ganska enkelt att säga att Jävla-EP:n innehåller de fyra bästa låtarna som Terra har gjort. Det säger faktiskt väldigt mycket.

Är du sugen på att se bandet live så spelar Terra på Oceanen i Göteborg den 13 december och dagen efter är det Babel i Malmö som gäller.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Peter H Nilsson - Little American Dream
Föregående inlägg

Peter H Nilsson släpper Little american dream

Dominoe - The Lost Radio Show
Nästa inlägg

Dominoe hittade The lost radio show till slut

Senaste om Terra