Corrosive Sweden - Blood And Panic

Corrosive Sweden ger oss tung och bra metal

Corrosive Sweden är tillbaka med en ny platta.

Då får vi ett riktigt tungt – och skitbra! – metalalbum.

Vi får plattan Blood and panic.

4/5

Artist:
CORROSIVE SWEDEN
Albumtitel:
BLOOD AND PANIC
År:
2019
Genre:
METAL
Skivbolag:
BMP RECORDS

Corrosive Sweden drog i gång 1997, men då var det mest en rolig grej och det fanns inga större ambitioner.

2003 hade de ändå släppt en del demolåtar och fått dela scen med band som The Hellacopters och Petter & Tad Morose. Två år senare vann de musiktävlingen King Of Rock vilket resulterade i debutplattan Wanted som släpptes 2006.

Det var rätt bra jobbat av ett band som från början mest drog i gång för skojs skull …

Över tio år senare, och en del förändringar i line-upen, har det blivit ytterligare plattor och de har delat scen med band som Amaranthe, Engel, Dead By April, Corroded, Freedom Call, Smash Into Pieces, Art Nation och Backyard Babies för att nämna några.

Nu får vi niospårsplattan Blood and panic av Corrosive Sweden.

  1. Fire from a gun
  2. Blodd and panic
  3. Speed
  4. Angry me
  5. Angel or a beast
  6. Terrified as I die
  7. Parasite
  8. At the top
  9. Black paint

Det har tagit bandet några år att få till det här. De har gjort det mesta själva i deras egna studio Dark City Sounds. Man kan väl säga att det gjorde de rätt i för det här är en riktigt vass platta.

Bandmedlemmarna har sina egna musikaliska influenser och det är allt från klassisk hårdrock, till trash metal, power metal och punk. Då blir deras musik någon blandning av trash metal och melodisk metal. När man tror att det ska bli för tungt så vrider Corrosive Sweden till det och i stället blir det så melodiöst att man bara måste höja volymen i stället för att sänka.

Det börjar så direkt med den smått magiska Fire from a stone. Det är fart, tungt och melodiskt. Det är ett sjuhelsikes skinnsmiskande och det känns nästan som strängarna på gitarrerna ska gå av.

Angry me är en annan spännande låt. Det börjar som en pianoballad, men sedan fyrar Corrosive Sweden av allt de har. Angel beast är en annan ögonbrynshöjare. Det är tungt och maffigt, men sedan vrids det till och det känns nästan som om det blir någon klassisk musik när gitarrsolot kickar in. Klassisk musik som framförs av ett metalband … Låter det konstigt? Äh, det är skithäftigt! Lyssna själva!

Corrosive Sweden
Johan Bengtsson (sång)
Christer Ulander (gitarr, keyboard)
Peter Forss (gitarr)
Daniel Hedin (trummor)
Magnus Nordin (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Charly Bliss - Young Enough
Föregående inlägg

Stökigt, synthigt & punkigt av Charly Bliss

Ensamheten - Snälla Lämna Mig
Nästa inlägg

Ensamheten är på gång med en ny platta