Ensamheten - Snälla Lämna Mig

Ensamheten är på gång med en ny platta

Under 2019 kommer Ensamheten att släppa ett nytt album.

Nu har det kommit ett första smakprov från den i singeln Snälla lämna mig/Andas dig – och man kan väl säga att det är en bra start …

4/5

Artist:
ENSAMHETEN
Albumtitel:
SNÄLLA LÄMNA MIG / ANDAS DIG (SINGEL)
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
VAGNA MUSIC

För ungefär ett år sedan släppte Ensamheten – som skulle vara Stefan Langendorfs soloprojekt, men som sedan blev ett band – sin debutplatta.

Det tog inte speciellt lång tid efter att den var släppt innan de började jobba på en uppföljare.

Nu har de dock bestämt sig för att släppa några låtar då och då innan de till slut samlar ihop allting och släpper en fullängdare. Då håller de albumprojektet levande under en längre tid.

Så här säger Stefan Langendorf i ett pressutskick:

Det är perfekt för mig som lätt blir rastlös om det inte händer något … En annan rolig detalj med upplägget är ju också att det finns chans att det kommer nya låtar som inte var planerade till dom senare släppen, men det får vi se vartefter!

På den nya singeln är det ett Ensamheten som man känner igen. Det är svensk rock på svenska. Det är svensk rock som skickar ut vibbar från allt mellan Lars Winnerbäck till Grymlings.

Det är också två låtar som skiljer sig åt. Snälla lämna mig är en pianobaserad ballad, där det även finns plats för munspel, som handlar om kärleken mellan två personer, om tiden innan ett uppbrott då allt fortfarande kanske är bra, men man känner ändå att det inte fungerar. Hur vet man att det är dags att bryta upp?

Ensamheten bjuder på en jäkla känsla i det här och Langendorfs lite opolerade röst gör sig grymt bra i den här duetten. Lägg till en bra text så är det svårt att inte låta det här gå på repeat.

Som lite grädde på moset får man även Andas dig som är Langendorfs hyllning till musiken.

Det är ju i det närmaste omöjligt att beskriva något som betyder så mycket så jag vet inte om jag riktigt lyckades men det är nog nära i alla fall. Kanske nån annan musikentusiast kan relatera till mina ord. Vad vet jag?

Visst lyckas Ensamheten med det också. Det är en ganska snabb låt som både har ett skönt gung och en sjunga med-refräng.

Ensamheten
Stefan Langendorf (sång, gitarr)
Linda Falkenlöv (klaviatur, kör)
Henrik Lindgren (gitarr, kör)
Olle Rengby (bas)
Jocke Borén (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Corrosive Sweden - Blood And Panic
Föregående inlägg

Corrosive Sweden ger oss tung och bra metal

By Lightning - Drifting Into The Night
Nästa inlägg

By Lightning bjuder på ett sjuhelsikes gung!

Senaste om Ensamheten