Ensamheten bjuder på en sommarlåt i värmen …

Ensamheten är tillbaka med en ny singel.

Denna gång bjuder de på en riktig sommarlåt – och det här är något som fastnar direkt …

4/5

Artist:
ENSAMHETEN
Album:
SISTA VECKAN I AUGUSTI (SINGEL)
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
VEGNA MUSIC

Ensamheten är ett pålitligt band när det kommer till sina släpp. Det blir liksom alltid bra. Det började redan med debutsingeln Kittla mig som släpptes under 2017. Sedan har det liksom bara fortsatt och det spelar ingen roll om det är en jullåt eller en sommarlåt. Det blir alltid bra från det här bandet som bjuder på rock på svenska.

Nu får vi Sista veckan i augusti som är en hyllning till kärleken och sommaren. Någon ångest finns inte här, förutom att sommaren då tar slut …

Det är en ganska fartfylld låt och där det är Stefan Langendorf kickar i gång låten med sin röst och sedan byggs det bara på mer och mer. Då blir det ett väldigt gott driv i låten. Det låter inte alls olikt Lars Winnerbäck på plattan Singel.

Så här säger Langendorf, sångare och låtskrivare, om Sista veckan i augusti:

– Jag har inte gjort jättemånga sommarlåtar tidigare. Faktiskt bara en enda. Den blev aldrig utgiven så det nu är det andra gången gillt. Det var väl inte direkt planerat att det skulle bli just en sommarlåt, men det var nånting i melodin som styrde orden i den riktningen.

Sarah Vegna, producent och medförfattare, som fick en halv text att ta tag i:

– Det är alltid lika kul när Stefan skickar sina låtskisser, men det är extra roligt när han skickar en halv text som jag får bygga vidare på. Som i det här fallet, det fanns ett sånt driv i orden Stefan hade skrivit att det nästan var som att jag inte hade nåt val – det var bara att åka med. Jag hoppas att många därute blir glada av låten och får en känsla av att skita i alla måsten och bara leva en stund.

Ensamheten
Stefan Langendorf (sång, gitarr)
Linda Falkenlöv (klaviatur)
Henrik Lindgren (gitarr)
Olle Rengby (bas)
Jocke Borén (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Satriani har fyndat i arkivet ... Squares!

Nästa inlägg

Skitig rock 'n' roll med Dirty Rats

Senaste om Ensamheten