Lazy Queen bjuder på ett skönt energipiller

Jaså? Lazy Queen släpper en singel? Där ser man …

Är det något att bry sig om? Ja! Ja! Ja, för tusan! Det är det absolut!

Throwaway är helt enkelt en grym indierocklåt! Missa inte fredagens släpp!

5/5

Artist:
LAZY QUEEN
Albumtitel:
THROWAWAY (SINGEL)
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
EGET SELSKAP, PICK & MIX

Lazy Queen är indierockbandet som bildades i Brooklyn, New York, men som sedan ”växte upp” i Oslo.

De släppte sin debut-EP Sigh so deep under 2019. Nu är det alltså dags för lite nytt och Throwaway är en sådan där låt som nästan tar andan ur dig. Det är indierock med punkvibbar samtidigt som man får en retrokänsla – och man tänker väl närmast på ett tidigt The Alarm.

Lazy Queen (Henrik Garcia Søberg, Peter Steinholt Mortensen, Petter Enger Anderdal, Jon Bernhard Hunskaar och Jonas Røyeng) bjuder därmed på en jäkla energikick samtidigt som man får ett härligt gitarrsound och minst lika fina keyboardslingor.

Lazy Queen bjuder på en sjukt skön singel som släpps i morgon. Foto: Lukka Fogie

Texten är djupt personlig för Henrik Garcia Søberg och låten börjades att skriva redan under 2012 då Garcia Søberg, som under en längre tid hade kämpat mot djupa depressioner, försökte ta sitt eget liv.

Throwaway handlar om att fullständigt nå botten, vakna upp i en sjukhussäng, endast omgiven av kärlek och dina nära för att sedan ge fullständigt fan i och bara stänga allt och alla ute. Om att hitta skäl för att låta sig själv fortsätta i det destruktiva mönster man är i, att drunkna i självömkan för att sedan upprepa det om och om igen.

Henrik Garcia Søberg

Lazy Queens nya singel släpps i morgon den 15 maj.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Given succé för Barnes och Cold Chisel

Nästa inlägg

Premiär: Silver släpper videon till The end