Normandie – snart ingen hemlighet längre …

Normandies Facebooksida står det ”Sweden’s best kept secret”.

Det ligger nog mycket i det … men nu kommer de i alla fall med en riktigt vass platta så den där hemligheten bör väl snart vara ett minne blott?

4/5

Artist:
NORMANDIE
Albumtitel:
DARK & BEAUTIFUL SECRETS
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, ROCK
Skivbolag:
EASY LIFE RECORDS

Har ni koll på Normandie? Jag hade det inte tills för ett par veckor sedan och då har ändå det alternativa rock-bandet varit i gång sedan 2013 – och för en som har lyssnat mycket på alternativ rock genom åren så är det direkt bedrövligt att ha missat dem …

Nu släpper de sin tredje fullängdare, Dark & beautiful secrets, där det blir tio spår.

  1. Babylon
  2. Hostage
  3. Jericho
  4. Holy water
  5. Mission control
  6. Bury me alive
  7. Atmosphere
  8. Thrown in the gutter
  9. Renegade
  10. Chemicals

Detta är häftigt alltså. Detta är bra. Ja, det är riktigt jävla bra!

Man kan väl knappast anklaga Normandie för att låta typiskt svenskt … i stället låter det väl som någon modern amerikansk alternativ rock.

Det fina med denna plattan – och med Normandie – är att de både öser på och gör det catchigt. De tar liksom ut svängarna på alla håll och kanter när de delar med sig av sina mörka och fina hemligheter.

En låt som Babylon känns nästan som en tung poplåt, Jericho är en maffig rocklåt och Holy water blir ännu tyngre och det blir någon catchig hardcore.

Och lite så där fortsätter det. Normandie kan göra lite vad som helst där den gemensamma nämnaren är att det blir ganska tungt och catchigt. Med tanke på att Normandie inte ville göra ett album som var tuggummipop, men ändå catchigt som fan och samtidigt få med någon mörkare vibb i det hela så har de onekligen lyckats med det.

Topp tre? Hostage, Jericho och Holy water.

Normandie
Philip Strand
(sång)
Håkan Almbladh (gitarr)
Anton Franzon (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny singel och ny video med Black Paisley

Nästa inlägg

Linn Koch-Emmery golvar oss igen!