4/5
Artist:
Darby Mills Project
Album:
Flying solo
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Darby Mills

Darby Mills testar på att flyga solo …

Darby Mills Projects platta Flying solo släpptes i Kanada för två år sedan.

Nu har albumet även nått Sverige – och det är något för alla som gillar Heart

Den kanadensiska rocksångerskan Darby Mills fanns med i bandet Headpins i 36 år. För ett par år sedan var det dags för henne att gå vidare och göra något annat. Hon gick vidare med Darby Mills Project där vi får en djävulskt skön melodiös rockmusik.

Redan 2016 släppte hon Flying solo i hemlandet och nu har det albumet äntligen släppts världen över.

 1. Don’t stop keepin’ on
 2. Hot water
 3. Cry to me
 4. Give it all up
 5. Never look back
 6. Run
 7. Monkey
 8. Someone turn the light on
 9. Want it
 10. Bad bad boy
 11. House on Pooh Corner

Detta är en samling låtar som Daby Mills skrev och spelade in under 1980- och 1990-talet under namnet Darby Mills And The Unsung Heroes. Här är låtarna dock remastrade och det låter väldigt bra.

Vi får en av de bästa låtarna direkt. Don’t stop keepin’ on är en urskön rocklåt som får tankarna att vandra åt Heart-hållet, till den tiden då Heart verkligen var bra.

Cry to me är en annan häjdare. Det är AOR av högsts klass. Det är AOR som det doftar sommar över och det är en bilåkarlåt. Det där gäller även Run. Här finns också de smäktande balladerna Give it all up och Someone turn the light on.

Det finns faktiskt bara en låt som jag inte gillar. Det är sistaspåret och bonusspåret House on Pooh Corner. Acapella har väl aldrig varit min grej heller …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Mindre stök - fortfarande The Maine

Nästa inlägg

We The Kings låter inte riktigt som tidigare