Ett skönt unplugged-album av The Mahones

Det kanadensiska celticpunkbandet The Mahones slöppte en platta under 2020.

På den väljer de att gå unplugged – och då blir det några smått magiska stunder …

4/5

Artist:
THE MAHONES
Albumtitel:
UNPLUGGED
År:
2020
Genre:
PUNK, CELTIC
Skivbolag:
WHISKEY DEVIL RECORDS, HIGH ROMANCE MUSIC INC.

Det har hänt en hel del för The Mahones under de här 30 åren som de har varit aktiva.

De har gått från att vara ett pubband till att ha haft topp 5-plattor på albumlistan, de har varit nominerade till årets bästa album och de har även tagit hem priset som bästa celticpunkalbum hemma i Kanada.

Det är imponerande av ett band som bilades på St. Patrick’s Day 1990 … och just det där säger egentligen allting om The Mahones. Det är celticpunk som det bjuds på och då får man givetvis flöjt, dragspel och gitarr i låtarna. Lägg till fotstampsgung och allsångsrefränger lite här och där så har du The Mahones.

 1. Girl with Galway eyes
 2. Rise again
 3. A little bit of love
 4. London
 5. Draggin’ the days
 6. Cocktail blue
 7. Far away
 8. Will ya marry me
 9. Night train to Paris
 10. 100 bucks
 11. Back home
 12. Celtic pride
 13. Hurt
 14. Stars
 15. Someone saved me
 16. Never let you down

The Mahones brukar bjuda på bra plattor och bra låtar. Dock kan det – ibland – vara lite si och så med hur det låter. Det kanske låter gnälligt, men får de inte till soundet och produktionen så ska det till mycket för att man ska orka med det.

Allt det där är borta här. När The Mahones gör Unplugged så låter det kalasbra! Det finns inte någonting som man hänger upp sig på utan detta är en platta som man låter snurra på från början till slut. Sedan är det ju inte helt fel att allting drar i gång med den fantastiska Girl with Galway eyes

Topp fem? Girl with Galway eyes, Rise again, Draggin’ the days, Will ya marry me och Night train to Paris.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Högenergisk rock 'n' roll med Hot Breath

Nästa inlägg

Ett jäkla ös med, From Ashes To New

Senaste om The Mahones