King Company släpper platta nummer två

King Company släppte sitt debutalbum One for the road för två år sedan.

Nu är det finska hårdrocksbandet tillbaka med uppföljaren Queen of hearts.

4/5

Artist:
KING COMPANY
Albumtitel:
QUEEN OF HEARTS
År:
2018
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

King Company bildades 2014, men då under namnet No Man’s Land. Det var trummisen Mirka ”Leka” Rantanen som ville bilda ett nytt band som spelade melodiös hårdrock och han ville spela tillsammans med musiker som han hade spelat med förr.

Gitarristen Antti Wirman hakade på och och snart var sångaren Pasi Rantanen också med på King Company-tåget. Bandet blev komplett med Jari Pailamo (keyboard) och Time Schleifer (bas).

Så här långt har det blivit två plattor, men på Queen of hearts får vi en ny sångare. Leonard F. Guillan, som de hittade på Youtube, har tagit över mikrofonen efter Rantanen som hade fått problem med rösten och som inte visste när han skulle kunna sjunga igen. Rantanen fanns dock med vid inspelningen av bandets andra platta, han fanns med som sångproducent och hjälpte till med inspelningen.

På Queen of hearts får vi elva melodiösa hårdrockslåtar:

 1. Queen of hearts
 2. One day of your life
 3. Stars
 4. Living in a hurricane
 5. Under the spell
 6. Never say goodbye
 7. Learn to fly
 8. Berlin
 9. King for tonight
 10. Living the dream
 11. Arrival

Helsingforsbandet ger oss en riktigt vass platta. Det är melodiös hårdrock med lika feta riff som refränger. Sedan får vi givetvis en rytmsektion som har stenkoll på läget. Vi får också snygga keyboardslingor. Ja, man får allt det man förväntar sig när man drar i gång en melodiös hårdrocksplatta. Kanske att King Company är lite mer hårdrock än många andra band inom genren.

På Queen of hearts finns ett helt gäng med guldkorn. One day of your life är en. Det är lite småmörkt, men när refrängen kickar i gång nästan exploderar låten.

Den lite mer softa Stars – som låter som något Robin Beck skulle kunna ha gjort – är en annan.

Under the spell är en tredje. Den skickar ut en del AC/DC-vibbar i inledningen, men sedan blir det något helt annat. Det blir någon arenarocklåt som skickar ut 1980-talsvibbar.

Fast nummer ett på plattan är nog ändå Living in a hurricane. Den är både mäktig och fartfylld.

Egentligen är det bara till att fortsätta med att räkna upp låtar … Learn to fly, Arrival och King for tonight är andra höjdare.

Det här kan vara en platta för den som gillar Mötley Crüe, Whitesnake och/eller Magnum.

King Company
Leonard F. Guillan (sång)
Antti Wirman (gitarr)
Jari Pailamo (keyboards)
Time Schleifer (bas)
Mirka ”Leka” Rantanen (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Något alldeles speciellt från Massive Wagons

Deaf Havana - Rituals
Nästa inlägg

Deaf Havana snubblar in på popspåret ...