Bürner dränker oss i adrenalin

Bürners debutplatta har landat.

Och Baptized in gasoline är ett riktigt fett album som är fullständigt dränkt med adrenalin.

4/5

Artist:
BÜRNER
Albumtitel:
BAPTIZED IN GASOLINE
År:
2020
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
TIME TO KILL RECORDS

Detta var en jävla överraskning eftersom innan man drog i gång plattan med Bürner så visste man inte alls vad som väntade.

Visst, de beskriver sin musik som ”gasoline fueled rock with no brakes” så att det skulle bli drag i det kanske man kunde gissa sig till …

 1. Hey hey
 2. Hammerdown
 3. Kill you till you’re dead
 4. Run like hell
 5. Gasoline
 6. Slaughter
 7. The burner
 8. Don’t fake the ache
 9. Murder
 10. Million reasons to cry
 11. Rock’n’roll
 12. On the shitlist

Och det är ett jävla drag här! Det är rakt på saken-hårdrock. Det är dieseldränkt hårdrock med så mycket adrenalin att man knappt vet vart man ska ta vägen. Det är skitigt och tungt samtidigt som det är småcatchigt.

Det går liksom inte att inte dra paralleller med Motörhead när man hör detta, men man kan även höra såväl AC/DC som Saxon i en del låtar. Fast kan man verkligen snacka om Bürner tillsammans med de banden? Jo, det kan man – för Batitzed in gasoline är en sylvass debut från det svenska hårdrocksbandet som inte släpper på gasen någon gång under de 40 minuterna som plattan snurrar.

Gillar du skitig och dieseldränkt hårdrock, som hade gjort sig hur bra som helst på en skitig pub live, så är detta ett album du inte vill missa.

Topp tre? Hey hey, Don’t fake the ache och Million reasons to cry.

Bürner
Björn Ohlson
(sång, gitarr)
Mats Thuresson (bas)
Jan Andersson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Cold War Kids låter funkigare än någonsin ...

Nästa inlägg

Statues levererar en käftsmäll till platta