4/5
Artist:
Massive Wagons
Album:
Full Nelson
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Earache Records

Något alldeles speciellt från Massive Wagons

En platta med tolv låtar.

En platta fylld med brittisk hårdrock.

Massive Wagons är tillbaka med Full Nelson.

Historien om Massive Wagons startar 2009 i Lancaster, England. Det var då och där som sångaren Baz Mills och gitarristen Adam Thistlethwaite, som då spelade i det lokala indiebandet Ace Face, bestämde sig för att göra något nytt och hårdare influerade av band som Airbourne och Black Stone Cherry. Lägg till deras kärlek till den klassiska rockmusiken och ytterligare bandmedlemmar så har du Massive Wagons.

Numera består bandet av Baz Mills, Adam Thistlethwaite, Stevie Holl, Adam ”Bowz” Bouskill och Alex Thistlethwaite. Nu är de tillbaka med en ny platta.

 1. Under no illusion
 2. China plates
 3. Billy balloon head
 4. Sunshine smile
 5. Northern boy
 6. Robot (Trust in me)
 7. Back to the stack
 8. Hate me
 9. Last on the list
 10. Ballad of Verdun Hayes
 11. Ratio
 12. Tokyo

Förväntningar på en bra platta fanns där med tanke på vad Massive Wagons har skickat ut tidigare och de ser smäller till med något alldeles extra direkt: Under no illusion.

Det är hårdrock, men samtidigt är det melodiöst och inte direkt tungt. Det är hårdrock som ligger på gränsen till rock kan man väl säga. I jämförelse med något annant band … Manic Street Preachers på steroider kanske? Lite så känns det – och då låter det kalasbra.

Så här säger frontfiguren Baz Mills:

Best album yet for us, cannot wait to get it crammed down folks’ lugs live and loud! Thank you everyone for the continued support, it means the absolute world. Team Wagons – you can’t beat this family.

På plattan finns även China plates, även det en fartfylld låt som ser till att man vill sjunga med så högt som lungorna tillåter. Det är en låt om sociala medier och om hur folk älskar att dela vilken skit som helst …

På Full Nelson finns även låten Back to the stack, i en ny version, med. Den låten gjorde Massive Wagons som en hyllning till bortgångne Status Quo-legenden Rick Parfitt

Om man summerar allt så är det här en riktigt vass platta med riktigt bra låtar från början till slut. Kanske att Ratio, Under no illusion, China platesNorthern boy, Back to the stack och Last on the list sticker ut lite extra.

Albumet släpps i morgon den 10 augusti.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Overjoyed släpper sin debut-EP

Nästa inlägg

King Company släpper platta nummer två