3/5
Artist:
Overjoyed
Album:
A look of fear, a lack of feeling (EP)
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
Blinding Recordings

Overjoyed släpper sin debut-EP

Sad pop/indie-trion Overjoyed har tidigare släppt några suveräna singlar.

Nu är det dags för debut-EP:n A look of fear, a lack of feeling – och visst är det en bra platta det också.

Overjoyeds bandmedlemmar har spelat tillsammans i olika konstellationer sedan 2014. Overjoyed, ett band som som har sina rötter i Göteborg, fick sedan se dagens ljus 2016.

Nu är det dags för bandet att släppa sin första EP. Vi får sex spår:

  1. Downer
  2. Taxi driver
  3. Love me louder
  4. Lights
  5. Sweetheart
  6. Skin

Det är en fin samling låtar och visst kan man höra att det här bandet bland annat inspireras av The Libertines, Vampire Weekend, Two Door Cinema Club och The Kooks. Det är melodiöst, men samtidigt är det lite småstökigt och det är en melankolisk känsla som bandet skickar ut i sina låtar. Allt det får man direkt i Downer.

I Taxi driver får man en mer  upplyftande känsla. Det blir nästan lite gladpop med det suveränt sköna gitarrsoundet. Det är ett riff som fastnar direkt och sedan får vi en smittsam refräng. Det låter väldigt, väldigt bra.

Det där är de två första låtarna – som är mycket bra och de är också de bästa på EP:n – och blir man inte nyfiken på det här gänget då så gillar man nog inte genren …

Overjoyed ser också till att bjuda på en känslosam pianoballad. Vi får Love me louder. Den låten är dock över på en minut och 49 sekunder, sedan blir det fart igen … och visst är det med lite fart i låtarna som Overjoyed gör sig bäst.

Overjoyed

Tobias Ringsten (gitarr, sång)

Hampus Högdahl (gitarr)

Einar Thörn (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En sylvass platta av Powerwolf

Nästa inlägg

Något alldeles speciellt från Massive Wagons