Hell yeah, Paulo Mendonca! Mindcontrol har landat!

När Paulo Mendonca skickade ut de två singlarna Mindcontrol och Going up från den nya plattan kändes det som en självklarhet att den skulle bli något alldeles extra.

Nu är plattan här – och det är bara till att säga ”Hell yeah!”

4/5

Artist:
PAULO MENDONCA
Album:
MINDCONTROL
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
MENDO MUSIC

Det var under 1991 som Paulo Mendonca släppte sin debutplatta. Det var succé direkt för funkgitarristen. Det blev dock inte riktigt som det var tänkt och när det nu är 2019 har Mendonca, som har delat sen med Tina Turner och Peter Gabriel, ”bara” släppt fem album.

 • Respect my aim (1991)
 • Different phases (1993)
 • 11 PM (1995)
 • Does anybody wanna funk? (2013)
 • Mindcontrol (2019)

Mindcontrol blir alltså uppföljaren till comebackplattan Does anybody wanna funk? och det låter grymt bra.

Det är funk, soul och rock som Paulo Mendonca blandar ihop till något eget. Det är ett småtungt sound och när man vrider upp volymen så får den aktiva basen jobba ordentligt … sedan är det ju givetvis också ett sjuhelsikes gung!

 1. Mindcontrol
 2. Preacher
 3. Hell no
 4. Peaches and cream
 5. Celebration
 6. King 4 a day
 7. Paradise
 8. Too funky in here
 9. Reach 4 the sky
 10. Going up
 11. Rewind

Plattan inleds med titelspåret och det är svårslaget. Det börjar med ett riktigt häftigt gitarrsound och Mendoncas röst sedan blir det bara mer och mer. Lägg till en grym refräng och du har en vinnare.

Men plattan är mer eller mindre full av killers. Det är funkigt och souligt och med det gunget – och gitarrlirandet – som Mendonca får till gång efter gång så är Mindcontrol definitivt en platta som får speltid här hemma. Det är också en platta som växer.

Här finns givetvis låtar som fastnar direkt, men sedan finns det också låtar som behöver snurra några varv innan de fastnar. Då blir det svårt att ta ut topp tre … Singlarna Mindcontrol och Going up finns i alla fall med där. Peaches and cream och Celebration får dela på den tredje platsen. Så är det just nu. Det lär ändras med tiden …

Mindcontrol släpptes den 11 oktober.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Deportees urstarka diskografi bara växer

Nästa inlägg

En sjukt skön The Offspring-cover av Nomy

Senaste om Paulo Mendonca