TGA är tillbaka med The ’59 sound sessions

I sommar ger sig The Gaslight Anthem ut på turné för att fira tioårsjubileumet av plattan The ’59 sound.

Innan dess passar de på att släppa The ’59 sound sessions.

5/5

Artist:
THE GASLIGHT ANTHEM
Albumtitel:
THE ’59 SOUND SESSIONS
År:
2018
Genre:
ROCK
Skivbolag:
SIDEONEDUMMY RECORDS

The Gaslight Anthem, något av husgudar här hemma, är ett amerikanskt rockband från New Jersey. De bildades 2006 och har skickat ut fem album där de ger oss någon alternativ rock där de får in heartland rock, punk och folkrock.

 • Sink or swim (2007)
 • The ’59 sound (2008)
 • American slang (2010)
 • Handwritten (2012)
 • Get hurt (2014)

Året efter att plattan Get hurt hade getts ut valde dock bandet att ta en paus. Nu är dock Brian Fallon, som har kört på med en solokarriär under tiden, och company tillbaka för att fira The ’59 sound-jubileumet och på turnén spelar de albumet i sin helhet. Och det är väl självklart att det ska firas. Den plattan tillhör de absolut bästa som har gjorts. Någonsin.

De firar med att släppa The ’59 sound sessions och då får vi demoversioner och outtakes.

 1. The ’59 sound
 2. God’s gonna cut you down
 3. Patient ferris wheel
 4. Miles Davis & the cool
 5. Placeholder
 6. High lonesome
 7. Great expectations
 8. Our father’s sons
 9. Film noir

Vi får också en del låtar som de inte har släppt tidigare. Det är tre låtar som inte finns med på något annat studioalbum: Placeholder (som förvandlas till Old white Lincoln), Our fathers sons och God’s gonna cut you downOur fathers sons finns dock med på iTunes session-plattan från 2011 och God’s gonna cut you down är en cover på en traditionell folklåt som tidigare även har gjorts av bland andra Johnny Cash.

Låtarna är inspelade några månader innan de skulle kliva in i studion för att göra The ’59 sound.

Annars är det idel klassiker på The ’59 sound sessions: The ’59 soundPatient ferris wheel, Miles Davis & the cool, High lonesome, Great expectations och Film noir. Dessutom: The ’59 sound och Patient ferris wheel är förmodligen de två bästa låtarna som Brian Fallon och The Gaslight Anthem har gjort.

Visst, låtarna på plattan är kanske inte de bästa versionerna som man har hört, men bara att det här rockbandet är tillbaka ger en gåshud! När man dessutom får något som man inte har hört tidigare … man kan liksom inte kräva mer.

The Gaslight Anthem
Brian Fallon (sång, gitarr)
Alex Rosamilia (gitarr)
Alex Levine (bas)
Benny Horowitz (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett nytt riktigt vasst Johnny Marr-album

Nästa inlägg

Arthur Bucks debutplatta är här

Senaste om The Gaslight Anthem