En härlig Springsteen-tolkning av Ruborg

Bruce Springsteen har en massiv låtskatt.

Nu tar Johan Ruborg en av ”Bossens” låtar och gör sin egen tolkning av den – på svenska.

4/5

Artist:
JOHAN RUBORG
Albumtitel:
NATTÅGET SÖDERUT (SINGEL)
År:
2023
Genre:
ROCK
Skivbolag:
ROAD RAGE MUSIC

Johan Ruborg. Foto: Pressbild

Johan Ruborg har släppt en jäkla massa fina låtar både under eget namn och under andra projekt som Electric Bone Rattle och Eldvakt. Han har dessutom gett oss låtar på såväl engelska som svenska.
Oftast blir det väldigt, väldigt bra.

Denna gång väljer Johan Ruborg att ge sig på att tolka en av Bruce Springsteens klassiska låtar: Downbound train. Den låten finns med på Springsteen-albumet Born in the USA (1984).

Att ge sig på att tolka en sådan låt … jag vet inte om det är ren dumhet eller briljans för det känns mest som att det bara kan gå fel – speciellt om man väljer att göra om en sådan fantastisk låt till svenska …

Men icke! Inte med Johan Ruborg. Hans tolkning är ta mig tusan alldeles fantastisk. Till och med ”Bossen” själv borde vara bålnöjd med denna version – där översättningen håller högsta klass.

Dessutom är Ruborgs rock ’n’ roll-röst alldeles perfekt till denna härliga och softa rocklåt.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En underbar återkomst av The Gaslight Anthem

Nästa inlägg

Dave Hause bjuder återigen på en kalasplatta

Senaste om Johan Ruborg