Jorn är tillbaka med nya covers

Jorn är tillbaka med en ny platta.

Denna gång är det med ett gäng covers och då får vi plattan Heavy rock radio II: Executing the classics.

4/5

Artist:
JORN
Album:
HEAVY ROCK RADIO II: EXECUTING THE CLASSICS
År:
2020
GENRE
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Det var under 2016 som Jørn Lande och hans band Jorn släppe Heavy rock radio där det finns covers på låtar av artister som Frida och Kate Bush.

Efter att ha släppt Life on death road 2017 är det nu åter dags för en samling med covers med Jorn där Jørn Lande återigen har valt ut låtar som har betytt lite extra för honom och som har hjälpt till att forma honom som artist.

 1. Lonely nights
 2. Winning
 3. New York minute
 4. Needles and pins
 5. Love
 6. I do believe in you
 7. Nightlife
 8. Bad attitude
 9. Quinn the eskimo (The mighty Quinn)
 10. Mystery
 11. The rhythm of the heat

Så här säger han, i ett pressmeddelande, inför albumsläppet:

The most important thing was to treat these songs with respect towards the original versions, my goal was always to think that the original artist would be honoured and find my version relevant. At the same time my intention was never to try to compete with the original song and artist, but make it a strong alternative version to enjoy.

Det här är en samling med vassa hårdrockcovers. Och som vanligt så har Jorn tagit väl hand om dem. Det är melodisk hårdrock med en ordentlig Jorn-stämpel på varenda låt.

Några av dem sticker ut. En av dem är Bryan Adams Lonely nights som finns med på plattan You want it you got it från 1981. Jorn gör en riktigt vass version av den klassikern.

Även den maffiga Russ Ballard-låten Winnig där det finns en del celticrocktoner är riktigt vass.

En annan låt som sticker ut är Needles and pins som gjorde av The Searchers från början, men som sedan blev en stor hit med Smokie.

En tredje låt är Foreigners Night life som Jorn gör skitbra. Det är tungt och melodiöst fast det är även Bad attitude (Deep Purple).

En av plattans absolut bästa låtar är en som Dio har gjort. Det är Mystery. Den låter fantastiskt bra även i Jorn-tappning.

Jorn
Jorn Lande (sång)
Tore Moren (gitarr)
Jgor Gianola (gitarr)
Sid Ringsby (bas)
Alessandro Del Vecchio (keyboards)
Francesco Jovino (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Tony Carey mer personlig än någonsin

LANY - Malibu Nights
Nästa inlägg

Mjukt, varmt och melankoliskt från LANY

Senaste om Jorn