Depeche Mode släpper en suverän låt

/

Något halvår efter Andy Fletchers död är Depeche Mode tillbaka med ny musik.

Dave Gahan och Martin L. Gore ger oss singeln Ghosts again – och det låter makalöst bra.

Depeche Mode tillhör de bästa – ja, de är kanske till och med är nummer ett – när det handlar om synthpop. Deras klassiska låtar från 1980-talet är utan tvekan grymt bra än i dag.

Ja, det mesta de har gjort är bra. Fast när Andy Fletcher gick bort så var man självklart lite osäker på hur det skulle bli med Depeche Mode för ”Fletchs” betydelse för bandet var stor.

Men redan i oktober förra året berättade Gahan och Gore att Depeche Mode skulle fortsätta och att mer musik var på gång. Den 17 mars släpps albumet Memente mori och låtlistan ser ut så här:

 1. My cosmos is mine
 2. Wagging tongue
 3. Ghosts again
 4. Don’t say you love me
 5. My favourite stranger
 6. Soul with me
 7. Caroline’s monkey
 8. Before we drown
 9. People are good
 10. Always you
 11. Never let me go
 12. Speak to me

Det här första smakprovet – Ghosts again – låter makalöst bra och jag fastnar för det efter sekunder. Det är en klassisk DM-känsla samtidigt som det känns nytt och fräscht – plus att det blir en mörk och melankolisk känsla över allting.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Paradis garage - en härlig debut av Division 7

Nästa inlägg

Nytt lysande album av The Baboon Show

Senaste om Depeche Mode