En klassiker som man aldrig kan få nog av

/

Ibland kommer suget att bara få dra i gång en musikvideo som man har sett många tusen gånger.

Nu är det ett sådant tillfälle.

Nu är det dags för Depeche Mode och Just can’t get enough.

Just can’t get enough var en av de allra första låtarna som introducerade mig till synthpopens värld. Efter Depeche Mode blev det alla möjliga klassiska band. Det var Howard Jones, Alphaville, Erasure och New Order.

Fast jag var otrogen. Jag kunde dra i gång lite rockmusik också. Eller punk. Eller vanlig pop. En bra låt var en bra låt på den tiden. Det är samma visa nu. En bra låt är en bra låt.

Fast den här klassikern med Depeche Mode är något alldeles extra. De här synthslingorna som förmodligen varenda människa på planeten känner igen är än i dag – nästan 40 år senare – fortfarande magiska.

Lite kuriosa är att det här var den sista singeln – som är hämtad från Depeche Modes debutalbum Speak and spell – som Vince Clarke skrev md DM. Låten släpptes i september 1981. I november lämnade Clarke.

We walk together
We’re walking down the street
And I just can’t get enough
And I just can’t get enough

Every time I think of you
I know we have to meet
And I just can’t get enough
And I just can’t get enough

Depeche Mode

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Violet Cheri ser till så att sommaren redan är här ...

Nästa inlägg

MxPx ger oss en video som verkligen behövs

Senaste om Depeche Mode