4/5
Artist:
Simon Alexander
Album:
Slide (Singel)
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
Rehn Music Group

Simon Alexander är tillbaka med låten Slide

Förra året släppte Simon Alexander debut-EP:n Won’t be found.

Nu är han tillbaka med ny musik.

Vi får singeln Slide.

Simon Alexanders musikintresse kom redan i tidig ålder och han har varit trummis i flera olika konstellationer, men vid sidan om det satt han och skrev egna låtar. Det var först 2015 som hans egna låtar började få se dagens ljus. Den första låten var Cold Shiver och då fanns Simon Alexander med i projektet Distant City Light.

Snart började han jobba med solo en solo-EP – Won’t be found – som släpptes förra året. Den öppnade dörrar och Simon Alexander valde att sajna med Rehn Music Group. Nu kommer den första singeln under det bolaget. Vi får Slide – och det är utan tvekan en höjdare.

Återigen får vi indierock/folkrock och även om Simon Alexander har influenser från Jeff Buckley, Neil Young, Hozier och Matt Corby så är det ändå Mumford & Sons som man tänker på i första hand när man hör Slide.

Han har en jäkla känsla i det han gör och snart kommer man på sig själv att sitta och sjunga med. Man gillar låten redan vid första lyssningen, men den växer och blir bättre ju mer man lyssnar.

Slide är helt enkelt en klasslåt.

Så här säger Simon Alexander själv om låten:

Slide kom till under en vilsen period av mitt liv då jag försökte reda ut vem jag var och vem jag ville vara. Under den tiden fanns det alltid en person som jag inte kunde sluta tänka på, så låten handlar mer om att våga släppa taget om sitt förflutna och kunna öppna upp sig för någon ny.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Upplyftande rock 'n' roll från Crosson

Nästa inlägg

KNASH - partypunk med attityd

Senaste om Simon Alexander