Två klassiska Noice-album får nytt liv

Noice tillhör svensk musikhistoria.

Nu släpps nya jubileumsutgåvor av bandets två första album: Tonårsdrömmar och Bedårande barn av sin tid – och gissa om nostalgikänslorna kickar in?!

5/5

Artist:
NOICE
Albumtitel:
TONÅRDRÖMMAR / BEDÅRANDE BARN AV SIN TID
År:
2021
Genre:
PUNK
Skivbolag:
WILD KINGDOM, SOUND POLLUTION

Oj, oj, oj! Snacka om att det blir nostalgi när det är dags för Record Store Day drop 2 i morgon, lördagen den 17 juli. Det klassiska bandet Noice, som bildades runt mitten av 1970-talet, skickar ut sina två första plattor – som både släpps på cd och vinyl – på nytt och både Tonårsdrömmar och Bedårande barn av sin tid är båda två fullmatade med låtar som man kan kalla för svenska klassiker.

 • Tonårsdrömmar (1979
 • Bedårande barn av sin tid (1980)
 • Det ljuva livet (1981)
 • Europa (1982)
 • Vild, vild värld (1995)
 • 2004 (2004)

Det är smått sjukt att Hasse Carlsson var 14 år när Noice spelade in sitt debutalbum … Freddie Hansson var 15 och Peo Thyrén och Robert Klasen var båda 16. Det är otroligt att de redan då kunde göra en platta – där deras genombrottslåt En kväll i t-banan finns med – som över 40 år efter att den släpptes fortfarande spelas flitigt.

Så här ser låtlistan ut på den remastrade versionen av Tonårsdrömmar (som också har fått en ny version av den klassiska omslagsbilden):

 1. I natt e hela stan vår
 2. En kväll i t-banan
 3. Jag vill inte va (som alla andra)
 4. Nina
 5. Du e inte man
 6. Television
 7. Rock’n’roll å droger
 8. Jag kommer inte in
 9. (Jag är trött på) Tonårsdrömmen
 10. Din tid kommer också
 11. Nu bryter jag upp
 12. One night in the subway (bonus)

Så här ser låtlistan ut på den remastrade versionen av Bedårande barn av sin tid:

 1. Kan inte leva utan pop
 2. Det jag känner för
 3. Amerikanska bilar
 4. Allting okey
 5. Rockidol?
 6. Ut i natten
 7. Du lever bara en gång
 8. Bedårande barn av sin tid
 9. Gatustrid
 10. Ensam
 11. Göra vad jag vill
 12. Svart läder
 13. Everything’s alright (bonus)

Ah, vilka låtar vi får på de här klassiska albumen och när man börjar lyssna så blir man först ledsen över att låtskrivaren, sångaren och gitarristen Hasse Carlsson gick bort alldeles för tidigt. Även Freddie Hansson, som bland annat skrev Ut i natten och Bedårande barn av sin tid, gick bort alldeles för tidigt.

Men de här punk/rock-låtarna håller fortfarande. Det kan vara så att när en låt skrivs av en artist i ung ålder så … ja, det blir helt enkelt inte bra 40 år senare. Det är fullt naturligt, men när det gäller Noice så fungerar det fortfarande väldigt bra och man vet ju om att de skrev låtar om tonårslivet på den tiden. Det är som att det är bra nu, då och alltid – och sedan ska man aldrig glömma bort det där med nostalgi. Ibland kan det vara värt hur mycket som helst.

Att räkna upp topp tre eller hur det låter känns som bortkastad tid. Ingen har väl missat Noice? Fast det är kul att få höra de engelska versionerna av En kväll i t-banan och Allting okey som tidigare bara har varit utgivna i Tyskland.

Det är lika kul att återigen få höra I natt e hela stan vår, En kväll i t-banan, Jag vill inte va (som alla andra), Allting okey, Ut i natten, Du lever bara en gång, Gatustrid och inte minst Bedårande barn av sin tid.

Värt att veta är att albumen släpps i en mycket begränsad upplaga.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Naked Eyes släpper sin fjärde studioplatta

Nästa inlägg

Foo Fighters gör Bee Gees och blir Dee Gees …

Senaste om Noice

Nostalgifredag med Noice!

Oh! Nostalgifredagskväll! I dag släpper Noice sin låt Gustavsberg – och då börjar nostalgikänslorna få hela