5/5
Artist:
Nitrate
Album:
Real world
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
MelodicRock Records

Real world är Nitrates första platta

Det är lite märkligt att man aldrig tröttnar på melodiös hårdrock … så här har ni ytterligare en suverän platta som hamnar i det facket: Real World.

Det är brittiska Nitrate som bjuder på den.

Nitrate är ett nytt band som för någon vecka sedan skickade ut plattan Real world. De har inspirerats av band som Def Leppard, Europe, Mötley Crüe, Bon Jovi och Guns N’ Roses. Och mannen som ligger bakom detta är Nick Hogg (gitarr och keyboards) som försvann från musikscenen under 2000-talet, men som senare bestämde sig för att börja göra låtar igen.

Hogg tog in Rob Wylde (Midnite City, Tigertailz, Teenage Casket Company) och om ni har missat Midnite Citys platta så är det dags att dra i gång den också …

Sedan fylldes bandet på med sångaren Joss Mennen, trummisen Pete Newdeck (Midnite City, Eden’s Curse, Blood Red Saints, Newman).

Och för den som gillar klassisk melodiös hårdrock som det doftar 1980-tal över så är det bara till att maxa volymen på förstärkaren och dra i gång detta.

 1. Waiting on you
 2. Crazy
 3. Attraction
 4. Insane
 5. Hot summer nights
 6. Crank up the weekend
 7. Only you
 8. Real world
 9. Breathe
 10. Dangerous
 11. I’ll be there

Efter en lyssning så tänker man mest ”vilken jäkla debutplatta!” Det här är en kick ass-platta! Det är en killers, no fillers-platta.

Det är faktiskt som så att man kan skriva upp alla låtarna på ett papper. Sätta upp det på väggen och kasta en pil mot det. Ta låten som är närmast pilen och du har en ruskigt bra låt.

Träffar man Waiting on you så får man en skön, småsoft rocklåt med sköna keyboardslingor.

Träffar man Crazy så får man lite mer fart, men det är lika melodiöst och man kommer snart på sig själv med att sitta och sjunga med i den hypnotiska refrängen.

Träffar man Attraction så får man en låt som det doftar en del Def Leppard över …

Träffar man Breathe så får man en sliskigt skön ballad. Vi får också en riktigt vass sommarlåt, Hot summer nights, som självklart tar plats på Rockfarbrors mastiga sommarlåtlista.

På Real world finns helt enkelt allting som man behöver för att ha en grym helkväll.

Och Nitrate har mer på gång. Redan under 2019 väntas uppföljaren till Real world vara klar.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Pablo Matisse är tillbaka med två nya låtar

Nästa inlägg

Blue October leker sig fram till något bra

Senaste om Nitrate