Naked Eyes släpper sin fjärde studioplatta

Naked Eyes var väl ett småhett band under 1980-talet.

Nu släpper new wave-bandet sin fjärde studioplatta.

4/5

Artist:
NAKED EYES
Albumtitel:
DISGUISE THE LIMIT
År:
2021
Genre:
NEW WAVE
Skivbolag:
PENTHOUSE BASEMENT RECORDS

Naked Eyes dök upp lika snabbt som de försvann. De bildades 192 och lades ned 1984, men hann med att göra två album: Burning bridges (1983) och Fuel for the fire (1984). Det blev fyra hits – Always something there to remind me, Promises, promises, When the lights go out och (What) In the name of love – under de åren.

2006 valde Pete Byrne att göra ny musik som Naked Eyes, men det brittiska bandet var inte längre en duo. Rob Fisher gick bort några år tidigare.

Disguise the limit blir album nummer två – där Fumbling with the covers är lite mer än en vanlig coversplatta med – sedan Naked Eyes omstart.

  1. Ready
  2. Kiss me hello
  3. Piccadilly
  4. Coming up for air
  5. Future in a photograph
  6. Dream together
  7. No love in the world
  8. Shut up and dance
  9. Richmond 4AM
  10. Forest of Nottingham

Det blir onekligen lite nostalgi när man drar i gång Naked Eyes för första gången på väldigt länge … visst, några av de där singlarna har väl plockats fram och får snurra några varv på vinylspelaren, men annars dök väl Disguise in the limit mest upp som en trevlig överraskning.

Naked Eyes ger oss fortfarande new wave, soft rock, pop och synthpop. Soundet vi får 2021 låter väl inte 1980-tal rakt av, men det är det årtiondet som man i första hand tänker på och det är ju inte helt fel om man gillade den musiken som gjorde då – och en annan bara älskar det som man fick på den tiden.

Topp tre? Ready, som inleder albumet och som bjuder på en härlig nostalgitripp till det härliga 1980-talet, den synthiga Kiss me hello och No love in the world som är den tyngsta låten på plattan. Piccadilly och Coming up for air är andra favoriter.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Maine gör sina bästa skiva - igen

Nästa inlägg

Två klassiska Noice-album får nytt liv