Nostalgifredag med Noice!

Oh! Nostalgifredagskväll!

I dag släpper Noice sin låt Gustavsberg – och då börjar nostalgikänslorna få hela huset att vibrera.

4/5

Artist:
NOICE
Albumtitel:
GUSTAVSBERG (SINGEL)
År:
2020
Genre:
PUNK, POP
Skivbolag:
1234 ENTERTAINMENT

Kultbandet Noice har hängt med länge nu. Punkbandet, som bestod av ett kompisgäng, bildades 1977 i Gustavsberg. Det bandet har släppt några smått magiska plattor – tonåringarna sålde till exempel 100 000 exemplar av debutalbumet Tonårsdrömmar – och låtar som En kväll i tunnelbanan, I natt é hela stan vår, Bedårande barn av sin tid, Vi rymmer bara du och jag och Dolce vita (Det ljuva livet) för att nämna några.

Sedan har det hänt mycket där bandet har splittrats, återförenats och bandmedlemmar har gått bort, men det är ju fortfarande Noice – där de enda nu levande originalmedlemmarna är Robert Klasen och Peo Thyrén – och de är aktuella med en dokumentär och musikalen Du lever bara en gång som planeras ha sin premiär under 2021. Dessutom släpper de alltså singeln Gustavsberg som finns med i den där dokumentären om Noice.

Det är en ganska vemodig låt, och kanske inte så jäkla mycket punk, när bandet blickar tillbaka mot en svunnen tid och gatorna som de sprang på i Gustavsberg. Det var en annan tid och det var där som de som de hade sina tonårsdrömmar och ägde stan. Fast Peo Thyrén sjunger också ”Jag kan ångra allt” …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det här är Corey motherfucking Taylor …

Nästa inlägg

Här är en ny fantastisk singel från evelyne

Senaste om Noice