Johnny Marrs EP nummer två är här

Det har gått ett par månader sedan Johhny Marr släppte Fever dreams pt. 1.

Nu är det dags för del 2.

3/5

Artist:
JOHHNY MARR
Albumtitel:
FEVER DREAMS PT. 2 (EP)
År:
2021
Genre:
INDIE
Skivbolag:
NEW VOODOO, BMG RIGHTS MANAGEMENT

Britten Johnny Marr är mest känd som gitarrist och låtskrivare, tillsammans med Morrissey, i det legendariska bandet The Smiths. När The Smiths lades ned 1987 gick Marr vidare med alla möjliga projekt. Han har till exempel varit medlem i The Pretenders, The The och The Cribs.

Marr har även släppt soloalbumen The messenger (2013), Playland (2014) och Call the comet (2018). Ett fjärde album, Fever dreams pts. 1-4, släpps den 25 februari 2022.

Vi har redan fått höra del 1 av Fever dreams och det är några grymma låtar på den EP:n, men hur låter det på del 2?

  1. Lightning people
  2. Hideaway girl
  3. Sensory street
  4. Tenement time

Det blir ungefär samma sound som det var på del 1. Det är indierock med elektroniska inslag. Dock låter det inte lika mycket Simple Minds över de här låtarna … fast viss kan man höra de där synthrockiga spåren på Hideaway girl?

Det är inte heller riktigt lika starka låtar – även om det fortfarande är bra. Johnny Marr är liksom Johnny Marr och han gör ta mig tusan alltid bra grejer – och det är jäkligt kul att höra en låt som Sensory street som påminner en hel del om U2.

Höjdpunkten bland de här fyra låtarna kommer sist med Tenement time. Det är Johnny Marr i absolut högform.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Amyl And The Sniffers bjuder på en kanonplatta!

Nästa inlägg

En skön klassisk rockplatta med Land Of Gypsies

Senaste om Johnny Marr