En skön klassisk rockplatta med Land Of Gypsies

Land Of Gypsies är ett spännande hårdrocksprojekt.

Och de krånglar inte till det för mycket – utan bjuder på ett härligt klassiskt rocksound.

4/5

Artist:
LAND OF GYPSIES
Albumtitel:
LAND OF GYPSIES
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Los Angeles-baserade Land Of Gypsies, som tidigare hette Gang Of Souls, är ett projekt som sångaren Terry Ilous (XYZ, ex-Great White) och basisten och producenten Fabrizio Grossi (Glenn Hughes, Supersonic Blues Machine, Eric Gales) har tillsammans.

De har sedan fullt på bandet med gitarristen Serge Simic (The Slam, Supersonic Blues Machine) och trummisen Tony Morra. Under 2020, men den där jävla pandemin som fortfarande håller världen i ett stadigt grepp, började de att utveckla sitt sound.

De ville göra ett mer klassiskt rocksound med oförglömliga melodier och med en solid blues-bakgrund. Man kan inte säga att de har misslyckats med det … för det är precis vad vi får på de här elva låtarna.

This record represents the type of straight ahead rock music that really makes us move. There won’t be any frills and sweetness, that I can promise, but lots of balls out groove, loud guitars, and soulful melodies.

Fabrizio Grossi
 1. Believe
 2. Shattered
 3. Trouble
 4. Give me love
 5. Somewhere down the line
 6. Rescue me
 7. Ordinary man
 8. Runaway
 9. Long summer day
 10. Rambling man
 11. Get it right

Det är en riktigt stark platta som Land Of Gypsies skickar ut. Det kan väl beskrivas, som det gör i pressutskicket, som en blandning av Bad Company möter ett tidigt Foreigner.

Det blir klassisk rock/hårdrock med blues-känsla samtidigt som det är melodiöst och låtarna har både melodier och refränger som fastnar direkt. Dessutom ligger Terry Ilous inne med en sådan där skönt whiskeyhes röst som passar så perfekt till rock ’n’ roll. Man kan nästan även känna någon liten ZZ Top-kryddning i vissa låtar.

Det är en riktigt skön klassisk rockplatta helt enkelt.

Topp tre? Somewhere down the line, Runaway och Trouble.

Land Of Gypsies
Terry Ilous
(sång)
Serge Simic (gitarr)
Fabrizio ”Fab” Grossi (bas)
AJ Morra (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Johnny Marrs EP nummer två är här

Nästa inlägg

Jacob Dinesen släpper The joker's hand