Hot Water Music är tillbaka med Feel the void

Det var ett tag sedan man hörde något från Chuck Ragan.

Men nu är han tillbaka – och han är tillbaka med en riktigt fin platta tillsammans med Hot Water Music.

5/5

Artist:
HOT WATER MUSIC
Albumtitel:
CHUCK RAGAN
År:
2022
Genre:
PUNK, ROCK
Skivbolag:
END HITS REC

Det var för nästan 30 år sedan som det amerikanska punkbandet, som kastar in lite folkkänsla i sin musik, bildades i Gainesville, Florida, av bland andra Chuck Ragan och Chris Wollard – och båda är med här. Efter det har bandet både lagts ned och återupplivats.

Nu lever de i allra högsta grad …

 • Fuel for the hate game (1997)
 • Forever and counting (1997)
 • No division (1999)
 • A flight and a crash (2001)
 • Caution (2002)
 • The new what next (2004)
 • Exister (2012)
 • Light it up (2017)
 • Feel the void (2022)

Oj, är väl den första känslan. Visst, Hot Water Music är bra och Chuck Ragan brukar även han göra grymma låtar som soloartist, men ändå … Feel the void är en grymt fin platta!

Det är Ragans ilskna såg till den här punkrocken som har melodier, fotstampsgung och folk-känsla. Det går utan tvekan hem direkt – och Hot Water Music bjuder på en av sina absolut bästa plattor sedan starten för nästan 30 år sedan. Det säger inte så lite.

 1. Another breath
 2. Killing time
 3. Newtown scraper
 4. Habitual
 5. Collect your things and run
 6. Hearts stay full
 7. Feel the void
 8. Turn the dial
 9. The weeds
 10. Scratch on
 11. Ride high
 12. Lock up

Albumet inleds med Another breath och det är en alldeles lysande inledning. Det är så jäkla skönt att höra att Ragan är tillbaka! Det är både argt och småsoft på en och samma gång.

Killing time fyller på och det är en låt som borde få de flesta som gillar The Gaslight Anthem – hörde ni att de är tillbaka förresten? – göra glada.

Sedan jävlar … Habitual! Sicken låt! Har du gillat det som Ragan har gjort som soloartist så är det bara till att höja volymen! Det är ganska soft – och man kan väl dra en del paralleller med Eddie Vedder här. En smått overkligt bra låt! Så jäkla skön – och den här livekänslan som Hot Water Music får in i sina låtar gör att allting höjs lite extra!

Och Hot Water Music har mer att komma med. Den här plattan tillhör som sagt det bästa som de har gjort så då är det bara till att maxa volymen och dra i gång Hearts stay full ett par tre gånger på raken … och sedan kan ni göra likadant med Ride high, Lock up och Scratch on! Fantastiskt! Tack för detta finfina albumet, Hot Water Music!

Topp tre? Habitual, Another breath och Ride high … och givetvis Lock up och Scratch on.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Åskväder är charmigt buller från väst

Nästa inlägg

Säg abrakadabra – och simsalabim …

Senaste om Hot Water Music