Nytt studioalbum från The Pretty Reckless

Det har gått drygt tio år sedan The Pretty Reckless charmade rock ’n’ roll-världen med sin debutplatta.

Nu är de aktuella med sin fjärde fullängdare: Death by rock and roll.

4/5

Artist:
THE PRETTY RECKLESS
Albumtitel:
DEATH BY ROCK AND ROLL
År:
2011
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
GOIN’ DOWN, INC, CENTURY MEDIA RECORDS LTD.

Det var i augusti 2010 som The Pretty Reckless släppte sin debutplatta Light me up och så här ser det amerikanska hårdrocksbandets diskografi ut:

 • Light me up (2010)
 • Going to hell (2014)
 • Who you selling for (2016)
 • Death by rock and roll (2021)

Efter en första lyssning kände man sig lite besviken. Var det allt, liksom? Men som så många gånger förr ger inte den första lyssningen rätt intryck – för Death by rock and roll växer!

Och som den växer!

 1. Death by rock and roll
 2. Only love can save me now
 3. And so it went
 4. 25
 5. My bones
 6. Got so high
 7. Broomsticks
 8. Witches burn
 9. Standing at the wall
 10. Turning gold
 11. Rock and roll heaven
 12. Harley darling

Albumet kickar i gång med en riktig rocker. Det är både bluesigt och tungt när Taylor Momsen & company fyrar av Death by rock and roll.

Det blir hårdrock och post-grunge i Only love can save me now där The Pretty Reckless tar hjälp av Soundgardens Matt Cameron och Kim Thayil.

Det blir även ett samarbete på And so it went. Här är det ingen mindre än Rage Against The Machines och Audioslaves Tom Morello som dyker upp och det är fortsatt tungt.

Det är dock när The Pretty Reckless drar ned på tempot som plattan tänder till. Visst, det låter kanske konstigt, men Momsens röst lyfter när det bli ballader. Det är självklart att det är bra till fartfyllda låtar också, men hon briljerar totalt i balladen Got so high. Sen gör det ju ingenting är det är ett grymt skönt gitarrsound heller …

Hon fortsätter att briljera i Witches burn som går i ett mellantempo och direkt efter den blir det lugnare igen med Standing at the wall och The Pretty Reckless fortsätter på det lugnare spåret resten av albumet.

Avslutningen med Turning gold, Rock and roll heaven och Harley darling – den sistnämnda har lite countrykänsla – är magnifik!

Bästa spåret? Powerballaden Rock and roll heaven.

The Pretty Reckless
Taylor Momsen
(sång, gitarr)
Ben Phillips (gitarr)
Mark Damon (bas)
Jamie Perkins (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En skön countryballad med Tyler Joe Miller

Nästa inlägg

Nu får vi hoppas att skiten avtar