Nu får vi hoppas att skiten avtar

/

Pastoratet får kicka i gång Bara skiten avtar.

N:a Hospitalet avlutar den.

Tio låtar senare sitter man mest och flinar – för vilken härlig splitplatta de ger oss!

4/5

Artist:
PASTORATET & N:A HOSPITALET
Albumtitel:
BARA SKITEN AVTAR (SPLIT)
År:
2020
Genre:
PUNK

Skivbolag:
SECOND CLASS KIDS RECORDS

Pastoratet kickar i gång den här plattan där det blir tio låtar. Det är fem från Pastoratet och fem från N:a Hospitalet:

  1. Äckel
  2. Egoist
  3. Bit ihop
  4. Tro hopp och hat
  5. Öppna kort
  1. Några få dollar mer
  2. Stadens elit
  3. Tuffa tjejer
  4. Arbetarklass
  5. En regnig dag

Pastoratet är punkrock/skatepunk från Skövde och Tidaholm, består av bandmedlemmar från The Liptones, Vänsternäven, Snutjävel och 1990-talsskatepunkarna New Deal.

Då kan ni räkna med att det blir bra drag redan på inledningsspåret Äckel. Med en sådan låttitel kan man ju räkna ut med att det både är snabbt och ilsket – och det blir inte mindre av den varan med Egoist. Även om det är snabbt och ilsket så är det melodiöst och den sistnämdna bjuder på en allsångsrefräng som man kan le åt. Här få man höra ”Skrattar bäst som skrattar sist // Din jävla egoist // Ditt falska jävla svin” …

Det är bra drag i låt efter låt och det är raka texter som man kan le åt. Jag menar Tro, hopp och hat? Det får i alla fall mig att både le och vrida upp volymen.

När Pastoratet avslutar sin del med Öppna kort – som är ett starkt kort – är det dags för Luleå-punkarna N:a Hospitalet, som ger oss melodiös punkrock, att ta vid – och det skiljer sig ganska mycket åt mot Pastoratet. Det gör det inte minst när de väljer att börja med För några få dollar mer där det är Rebecca Ekströms röst styr allting under de första 40-50 sekunderna. Sedan tar det dock fart. Det blir dock inte riktigt samma drag, men det spelar ingen roll för det är ett skönt gung till en allvarlig text där N:a Hospitalet vill protestera mot att det sker dödsfall på jobbet.

Sedan får vi Stadens elit – och jävlar vad det svänger! N:a Hospitalet gör en låt där man får Ramones-vibbar! Det är dessutom en skön text: ”Hålla käften och le som en fotomodell!”

Det svänger lika mycket med Arbetarklass och sedan får En regnig dag, som börjar som en visa (?!) innan det blir fullt pådrag, runda av en skön platta.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt studioalbum från The Pretty Reckless

Nästa inlägg

Blue Hour Ghosts - metal från Italien