5/5
Artist:
John Död
Album:
Sista beställningen (Singel)
År:
2017
Genre:
Pop
Bolag:
John Död

John Död skickar ut en kalasbra singel!

2016 släppte John Död plattan Livs och sånt.

De är redan tillbaka med ny musik.

Vi får den smått lysande singeln Sista beställningen.

Popbandet, som blev Hjos största band och sedan drog vidare till Stockholm, har flera fullängdare i bagaget. När de nu släpper ny musik gör de det lite annorlunda. I stället för att släppa ett album direkt kommer de nu att släppa sin musik på ett mer modernt sätt – en låt i taget. Att jag ogillar just det sättet att släppa musik är en annan sak, men jag vill ha plattor! Spellistor är ett djävulens tilltag, men strunt i det.

John Döds (Carl Lindholm, Christian Börjesson, Cristoffer Wallenå och Fabian Worbin) nya låt, Sista beställningen, är en riktigt vass poprocklåt. Det är en låt som sätter sig i skallen direkt och att sitta still till den går knappast.

John Död, med sin ångestfyllda gladpoprock där vi även får synthslingor, övertygar stort. Det påminner en del om Håkan Hellström, men ni som retar er på Hellströms röst lär inte reta er på det här.

Jag testade låten på några kompisar som inte direkt är överförtjusta i Hellström: ”Det påminner om Hellström, men dessa kan sjunga. Det här är mycket bättre!”

Se mig stå på kanten, för hur du rör dig i kväll

Jag vill inte vara en, jag vill inte vara själv

Titta åt mitt håll och säg något fint någon gång

För jag vill inte vara en, jag vill inte vara själv

 

Sista beställningen, ingen ger sig än

 

Vi väntar på ro och all vår sans får rot

Till att välja kläder för kvällen

Så håll om mig hårt, släpp aldrig taget

Vänta lite bara lite till

Sista beställningen är helt klart en ruskigt bra låt. Den rusar snabbt in på listan över de bästa svenskspråkiga låtarna i år. Japp. Så bra är det!

Sista beställningen är producerad av John Död och Krister Sund och inspelad av Krister Sund i Downstair Recorders Sthlm. Låten är mixad av Mikael Landén och mastrad av Ruben Engzell i Studio Ljudriket.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

5 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En nostalgitripp hela vägen till 1980-talet

Nästa inlägg

Junkyard firar 30 år med en vass platta

Senaste om John Död