4/5
Artist:
The Sidekicks
Album:
Happiness Hours
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Epitaph

The Sidekicks går i powerpop-riktningen …

Indierockbandet The Sidekicks är tillbaka med ett helt nytt album, Happiness hours.

Och då får vi ett glatt album som går i powerpop-riktningen …

Originalmedlemmarna i The Sidekicks träffades på högstadiet i Clevland, Ohio. På den tiden, 2003, var det dock punkband som Bad Religion, NOFX och Rancid som de inspirerades av och The Sidekicks första platta var poppunk.

Sedan dess har det hänt en hel del. Bandmedlemmar har bytts ut och nu ser line-upen ut så här: Steve Ciolek, Matt Climer, Toby Reif och Ryan Starinsky.

De har också gått ifrån poppunken till indierock och nu vidare till powerpop. Det är onekligen en krokig, men spännande väg som bandet har gått.

 1. Other people’s pets
 2. Mix for rainy day
 3. Twin’s twist
 4. Win affection
 5. A short dance
 6. Don’t feel like dancing
 7. Weed tent
 8. Summer and the magic trick
 9. Serpent in a sun drought
 10. Elegy for Tim
 11. Medium in the middle
 12. Happiness hours

En annan har inga som helst problem med hur The Sidekicks har utvecklat sitt sound. Är det bra så är det bra liksom … och det är detta.

Happiness hours är en frisk fläkt i sommarvärmen. Här finns låtar som Twin’s twist och Don’t feel like dancing. Det är två kalaslåtar som verkligen får en att vrida upp volymen på stärkaren och som får en att vilja stampa med i takten.

Men det här är så mycket mer än två låtar. Det finns faktiskt inte ett svagt spår så ge The Sidekicks en chans. De bjuder på ett väldigt skönt sound som både känns stökigt och poppigt på en gång.

Happiness hours är producerad av John Agnello (Sonic Youth, Kurt Vile, Dinosaur Jr.)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ensamhetens debutplatta har landat!

Nästa inlägg

Attention! Attention! Här kommer Shinedown