Attention! Attention! Här kommer Shinedown

Shinedown är tillbaka med ett nytt album.

Vi får deras sjätte fullängdare som har titeln Attention attention – och då får vi ett konceptalbum …

4/5

Artist:
SHINEDOWN
Album:
ATTENTION ATTENTION
År:
2018
Genre:
ROCK
Skivbolag:
ATLANTIC RECORDS

Det amerikanska hårdrocks/alternativa metal-bandet bildades 2001. Två år senare skickade de ut sitt debutalbum Leave a whisper som är ett av bandets bäst säljande album.

Så här ser deras diskografi ut:

 • Leave a whisper (2003)
 • Us and them (2005)
 • The sound of madness (2008)
 • Amaryllis (2012)
 • Threat to survival (2015)
 • Attention attention (2018)

Med Attention attention ger Shinedown oss ett konceptalbum som handlar om att en människa kan övervinna sina negativa tankar genom att kämpa mot dem själv för att sedan bli återfödd som en ny person.

 1. The entrance
 2. Devil
 3. Black soul
 4. Attention attention
 5. Kill your conscience
 6. Pyro
 7. Monsters
 8. Darkside
 9. Creatures
 10. Evolve
 11. Get up
 12. Special
 13. The human radio
 14. Brilliant

Det är inte helt lätt att placera in Shinedown i en genre. De ger oss lite allt möjligt. Det är hårdrock, alternativ metal, post-grunge, alternativ rock … Ja, ja, det spelar väl ingen roll så länge det låter bra – och det gör det här gänget varje gång de släpper nytt.

Plattan inleds med The entrance som bara är något intro, men sedan kickar plattan i gång ordentligt med Devil. Det är tungt som tusan!

Nästa spår är Black soul som även det är en höjdare. Det är soft och till en början undrar man mest om Shinedown har snurrat till det. Sedan drar det i gång och det låter lika bra som alltid.

En av de absoluta höjdpunkterna på plattan är titelspåret Attention attention. Brent Smith pratsjunger till en början sedan kommer refrängen och det är så bra att man nästan tappar andan! Det är en sjuk låt!

Och för att man liksom inte ska hinna andas ut efter den låten så får vi nästa kanonlåt: Kill your conscience. Den låter lite annorlunda, men precis som med varenda låt på Attention attention så lyfter det så fort refrängen kickar i gång.

Shinedown
Brent Smith (sång)
Zach Myers (gitarr)
Eric Bass (bas)
Barry Kerch (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

5 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Sidekicks går i powerpop-riktningen ...

Nästa inlägg

Chvrches - lika bra varje gång

Senaste om Shinedown