Trouble Is bjuder på skön rock från Danmark

Det är ofta som det dyker upp bra musik från Danmark.

Här har ni ännu ett bålskönt rockband därifrån: Trouble Is.

4/5

Artist:
TROUBLE IS
Albumtitel:
WHOLEHEARTED
År:
2021
Genre:
ROCK, BLUES
Skivbolag:
TARGET RECORDS

Trouble Is, som bildades i en lägenhet i Amager, är bluesrock-duon – och vännerna – Mathias Heibøll Østlund (sång, gitarr) och Poul Valdemar Prahl (trummor). De gör sin musik med inspiration från artister och band som Tyler Bryant & The Shakedown, Philip Sayce, John Mayer och Pink Floyd.

Och man kan väl säga att det hörs på deras debutplatta …

  1. Here we are
  2. Give it to me
  3. Daytona ’69
  4. California dream
  5. Last chance
  6. Walkin’
  7. Kiss the sky
  8. Came to stay

Det här är några finfina låtar som Trouble Is har kokat ihop. Det är blues och rock, men stundtals blir det även någon funk- eller popkänsla. Det blir någon modern blues som är hyfsat lätt att till sig. Det kan dock krävas någon extra lyssning innan det sitter, men sedan så är det svårt att sluta lyssna.

Albumet inleds med Here we go och det är småtung blus-rock ’n’ roll. Man blir lika imponerad av trummorna som av gitarren …

Give it to me är blues med popkänsla och inledningen påminner faktisk en del om det gamla svenska bandet The Creeps.

Det är en bra start, men Daytona ’69 är något helt, helt annat. Nu blir det mäktigt och det blir ett progressiv rock-sound. Visst kan man höra en del Pink Floyd här.

Last chance blir lite mer funkig och så är det även – i alla fall lite smått – med Last chance, där det dessutom blir ett skönt orgelsound, och Walkin’.

Kiss the sky, som är favoriten från albumet, och Came to stay, som är poppigt soulig är nästa favorit, avslutar sedan en fin debutplatta.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Gamla låtar på ny Descendents-platta

Nästa inlägg

Sweet Teeth debuterar med Acid rain