Några månader senare … The Bottom Line!

Ibland kan musik vara politisk, allvarlig eller deprimerande.

The Bottom Line faller inte in under något av det.

De vill i stället göra det lite roligt – och det lyckas de med på No vacation.

4/5

Artist:
THE BOTTOM LINE
Album:
NO VACATION
År:
2019
Genre:
PUNK
Skivbolag:
MARSHALL RECORDS

Det brittiska punkbandet, som från början hette Thursday’s Bad Luck, har influenser från band som Simple Plan, All Time Low och Sum 41. Då vet ni att det är någon form av poppunk som det handlar om. Det är snabb poppunk. Det är poppunk som ser till att smilbanden drar sig uppåt ögonbrynen.

  1. Reasons
  2. She makes me
  3. Over and over
  4. Bad news
  5. Doomed
  6. Gone
  7. Like the movies
  8. Everything
  9. California
  10. In your memory

Plattan kickar i gång ganska tungt med Reasons. Låten vrids dock snabbt över till klassisk poppunk och det blir catchigt som tusan.

Det där är en bra start på ett väldigt bra album som släpptes i juni månad – och redan här undrar man varför inte The Bottom Line har slagit igenom stort?

Det frågetecknet blir knappast mindre efter att man har lyssnat på She makes me, Over and over, Bad news och Doomed … De låtarna utgör bara den första halvan av plattan och det är catchigt som tusan mest hela tiden.

Man får minst sagt vibbar från 1990-talet och all den poppunk som skickade ut på den tiden. Och det minskar liksom inte på den andra halvan av plattan: Gone, Like the movies, Everything, California och In your memory är precis lika bra – och catchiga som låtarna på den första delen av albumet.

Callum Amies säger så här om låten Gone:

Gone is a song about when I realized my entire life revolves around my tiny hometown. It’s a place where everyone knows your business, and everyone knows everyone. I realized if I didn’t break out soon it would start to consume me.

För en annan tog det några extra veckor innan man gav plattan en chans. Poppunk lockade liksom inte just då. Det var dock en miss.

No vacation är ett album som man bara måste låta snurra på.

The Bottom Line
Callum Amies (sång, gitarr)
Max Ellis (bas)
Matt Bicker (trummor)
Tom Newton (gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Frontback låter tyngre än tidigare

Nästa inlägg

Stereophonics tar ett kliv mot rötterna