Gamla låtar på ny Descendents-platta

När Descendents nu släpper en ny platta så gör de det med gamla låtar.

Albumet 9th & Walnut består av låtar som är skrivna mellan 1977 och 1980 – men som tidigare inte har släppts.

4/5

Artist:
DESCENDENTS
Albumtitel:
9TH & WALNUT
År:
2021
Genre:
PUNK
Skivbolag:
EPITAPH

Descendents är det amerikanska punkbandet som bildades av Frank Nevatta, Tony Lombardo och Bill Stevenson 1977. Sedan dess har badnet tillhört SoCals – och mycket mer än så – hardcore punkscen. Bandet har dock både haft pauser och bandmedlemmar har kommit och gått.

Diskografin är i alla fall åtta plattor stark.

 • Milo goes to college (1982)
 • I don’t want to grow up (1985)
 • Enjoy! (1986)
 • All (1987)
 • Everything sucks (1996)
 • Cool to be you (2004)
 • Hypercaffium spazzinate (2016)
 • 9th & Walnut (2021)

När de nu släpper 9th & Walnut blir det hela 18 spår och det är låtar som är skrivna för länge sedan som Descendents har gett nytt liv. Här finns både tidigare osläppta låtar och de klassiska nyinspelade Descendets-låtarna Ride the wild och It’s a hectic world.

Och som extra krydda på allting så är det den klassiska line-upen med Milo Aukerman, Frank Navetta, Tony Lombardo och Bill Stevenson som gör albumet.

 1. Sailor’s choice
 2. Crepe Suzette
 3. You make me sick
 4. Lullaby
 5. Nightage
 6. Baby doncha know
 7. Tired of being tired
 8. I’m shaky
 9. Grudge
 10. Mohicans
 11. Like the way I know
 12. It’s a hectic world
 13. To remember
 14. Yore disgusting
 15. It’s my hair
 16. I need some
 17. Ride the wild
 18. Glad all over

Det här är en skön punkplatta som har fått sin titel efter platsen där Descendents började med att göra sin musik som unga grabbar – vid 9th & Walnut i Long Beach.

Det har ju hänt en hel del sedan de här låtarna skrevs för runt 40 år sedan, men det fungerar faktiskt jättebra. Det fart och attityd när Descendents ger oss sin härliga blandning av alla möjlig punkstilar. Här finns punkrock, hardcore, skatepunk och poppunk som sprutar ut energi.

Det är korta låtar – som det ska vara när det handlar om punk – och det är bara Nightage och Ride the wild som passerar två minuter. Här finns också en cover på The Dave Clark Fives låt Glad all over.

Topp tre? Mohicans sticker definitivt ut. Det är en melodiskt punklåt som fastnar direkt och mer poppunk än så här blir det inte från Descendents denna gång. Sailor’s choice och Nightage får bli de andra två.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här är The Gaslight Anthems 63 bästa låtar

Nästa inlägg

Trouble Is bjuder på skön rock från Danmark