En härligt fet platta med Bottenhavet

Gillar du hårdrock – och en hel del annat – på svenska?

Gillar du feta låtar?

Då ska du dra i gång Bottenhavets platta Ljud i tysta rum med en gång!

Artist:
BOTTENHAVET
Albumtitel:
LJUD I TYSTA RUM
År:
2024
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FUZZORAMA RECORDS

Bottenhavet bildades för fyra år sedan och de skickade ut sin debut-EP, Ett hav av tårar, året 2021.

Men sedan har det tagit sin lilla till att få till en fullängdsdebut, men för en tid sedan landade den på skivdiskarna eller streamingtjänsterna är kanske mer rätt att säga …

  1. Våg
  2. Talar miljon
  3. Bränn broar
  4. Frågor utan svar
  5. Jord
  6. Motorväg
  7. I skuggan
  8. Hennes liv

Det finns en hel del fina hårdrocksband väljer att sjunga på svenska. Tre är Prins Svart, Ström och Bottenhavet. Nu ska man kanske inte jämföra dessa tre band för de låter knappast likadant utan alla gör sin grej.

Bottenhavet – med sångaren Kim Minkkinen, trummisen Marcus Wigren, gitarristen Andreas Bohman och basisten David Lecander – gör dessutom mer än hårdrock. Deras musik kan man inte hur enkelt som helst in i en genre. De blandar friskt och här finns plats för grunge, stoner rock och progressiv rock ’n’ roll plus att de skickar med en 1970-talskänsla över det hela.

Vi beslutade oss för att signa Bottenhavet efter bara cirka 30 sekunder av första demolåten vi hörde. Svensk rock smidd i snö. De levererar oslagbart groove och fantastiska melodier. Det är inte svårt att gissa att det hårda klimatet uppe i norr har påverkat dom! Innan de ens har släppt ett album har de konserter bokade i Sverige, Finland och Polen. Lyssna och du kommer att förstå varför!

Fuzzorama Records

De ger oss allt det där redan på inledningsspåret Våg som är en riktigt tung och skön låt som dessutom bjuder på ett gott gung.

Talar miljoner är väl stöpt lite i samma form, men här drar de ned på tempot och det bli mer progressiv rock och grunge än hårdrock över det hela.

Bränn broar är lite snabbare, lite mer hårdrock och det är riktigt fett och det är svårt att stå emot när Bottenhavet ger oss feta gitarrer och tunga trummor. Sedan var det det där gunget! Och melodin!

Låtarna Jord, där man får en hel del Pearl Jam-vibbar precis som man får på en del andra låtar, och Motorväg är mer progressiv rock än hårdrock och Bottenhavet gör det väldigt bra – även för en som aldrig har varit så jäkla imponerad av den musikstilen. Här blir det dock fett som tusan, i alla fall på den sistnämnda.

De sista två låtarna är I skuggan och Hennes liv. Den första är en finfin härligt fet ballad. Hennes liv är den absoluta höjdpunkten på albumet. Det är fett som tusan, det är melodiskt och en makalöst fin avslutning på ett riktigt fint debutalbum.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett fint debutalbum från Fägring

Nästa inlägg

Linn Koch-Emmery blir mer personlig än någonsin

Senaste om Bottenhavet