Ett fint debutalbum från Fägring

Så var det dags för ett nytt band att presentera sig.

Det är indiepopbandet Fägring som släpper sitt härliga debutalbum Obalans.

Artist:
FÄGRING
Albumtitel:
OBALANS
År:
2024
Genre:
INDIE, POP
Skivbolag
SEPTEMBERNATT

FägringAnton Tuvesson, Albin Bengtsson, Ville Petersson och Niklas Racov – har varit i gång sedan 2019 och de släppte sin debut-EP Rockpsalm för två år sedan.

Det här gänget bjuder på indiepop på svenska där det blir härliga melodier mest hela tiden. Det är indiepop som flörtar med hur genren kunde låta för 25 år sedan. Nu blir det dock inte bara en nostalgitripp utan Fägring låter fräscht också så detta skulle säkert fungera finfint hos den som gillar Terra och Hurula.

Fägring har släppt sitt debutalbum. Foto: Jakob Ivar Ekvall

Fägring har hittat hem, i ett nytt – mer dynamiskt – kapitel döpt Obalans där vi har hittat ett mognare tillvägagångssätt; ett hoppfullt ljus i horisonten. Träffsäkra melodier och texter som bearbetar en ambivalent vardag, kantad av lycklig (och olycklig) kärlek, samtidigt som en kamp med de inre demonerna utkämpas.

Anton Tuvesson
  1. Så länge vi
  2. Blomster
  3. Förändring i luften
  4. Nya bron
  5. Obalans
  6. Förra sommaren
  7. Rosenvägen
  8. Likaså helvetet
  9. Mina spår

Det är finfina låtar som vi får av Fägring och de väljer att inleda debutalbumet med Så länge vi som de även släppte som singel. Då blir det kanske mer indierock än indiepop. Soundet är hur skönt som helst, inte minst gitarren … dessutom blir det en melodi som fastnar direkt. En grym start!

En annan låt som är släppt som singel är Förra sommaren. Den låten har Anton Tuvesson beskrivit som albumets svarta får. Skivan i sig är ganska glad och hoppfull, men Förra sommaren är en mörkare låt där Tuvesson berättar om en sommarromans som dog ut.

Annars är det härliga låtar hela vägen. Det varma soundet i Blomster får i alla fall mig att börja le redan efter några sekunder. Det blir helt enkelt en härlig indiepoplåt.

Förändring i luften väcker hopp på något sätt. Den känns sommarvarm och förhoppningsvis blir det en fin sommar på alla sätt och vis. Kanske blir det några härliga förändringar?

Obalans är en annan makalöst härlig låt. Alltså, det här indiepop/rock-soundet som Färgring ligger inne med är hur härligt som helst. Här blir det en småstökig låt där det händer saker hela tiden.

Rosenvägen är något annat. Det är glad indiepop och man får nästan Jumper-vibbar om ni kommer ihåg det klassiska bandet?

Topp tre? Så länge vi, Förändring i luften och Obalans … och den härliga Rosenvägen.

Fägring
Anton Tuvesson
(sång, gitarr)
Albin Bengtsson (bas)
Ville Petersson (klaviatur)
Niklas Racov (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Lista: 666 Hard Rock Classics (From The '80s)

Nästa inlägg

En härligt fet platta med Bottenhavet