5/5
Artist:
Cock Sparrer
Album:
Konsert på Kraken, Stockholm
År:
2017
Genre:
Punk
Bolag:
-

Cock Sparrer sparar inte på krutet

Lika besviken som jag var när jag den 27 maj i år insåg att Cock Sparrer hade ställt in sin spelning för första gången nånsin på PSK, lika glad blev jag över att äntligen få se spelningen med dem den 9 december på Kraken.

Förväntningarna hade växt under tiden även om undertecknad vet att de alltid levererar … Nåväl, kvällen började med The Pistones och det var en okej spelning, men undertecknad ville ha betydligt mer.

Gatans Lag var nästa band och de levererade en väldigt bra konsert … Livet är för kort för sorgliga sånger är fanimej bland det bästa som finns!

Bandet efter, Trouble? lämnar jag utan några större kommentarer …

Efter denna raketstart var det klart att kvällen skulle bli magisk.

Så äntligen steg Cock Sparrer på cirka klockan 23.30.

Som vanligt äntrade de scenen och drog i gång med Riot Squad och fortsatte med en kavalkad av hits som Watch your back och så klart den magiska Working som fick publiken att poga värre än på Sex Pistols tid. Efter denna raketstart var det klart att kvällen skulle bli magisk. Sen kom det lite nytt från den senaste skivan Forever: One by one och Contender …

Trycket var hårt och Cock Sparrer var väldigt tighta, eller rättare sagt överjävligt tighta. De känner ju varandra sen 45 år … och det skämtas rejält om åldrar, om hur West Ham för dagen hade slagit Chelsea och lite andra anekdoter om bandet.

Runnin riot som är 45 år gammal/ung deklarerade de som den första singeln som de har gjort.

Det blev början på slutkavalkaden av hits: I got your number, Because your young, Take ’em all och Where are they now. De avslutade sen med Englands belongs to me och den sista låten Where coming back, ja då fattar alla vilken konsert det var.

00.45 var allting slut och jag trallade hem i den vintriga Stockholmsnatten med ett gigantiskt leende på läpparna.

Musikalisk allätare med förkärlek till irländsk folkpunkrock, punk, ska och oi! Fem album som har påverkat själen … det är en omöjlighet! Det får bli lite mer: Sex Pistols – Never mind the bollocks, The Clash – London Calling, Ebba Grön – We’re only in it for the drugs, Madness -Complete Madness, Cockney Rejects – Greatest hits vol. 1-3, allt med Dropkick Murphys och Cock Sparrer.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Country, rap, hårdrock och Kid Rock

Nästa inlägg

Mer blues från Black Ink River

Senaste om Cock Sparrer